Cum se cumpără copiii în județul Satu Mare. Mamele care își vând bebelușii
Cu toate că formalitățile de adopție au cunoscut o simplificare în ultimii ani, multe familii care vor să adopte un copil recurg la o cale mai scurtă și mai ilegală. Cu toate că rezultatul este unul nobil: salvarea unui suflet de copil.
Matoda este simplă, dar destul de riscantă și presupune înfierea, pur și simplu, a unui copil direct din spital. Surse avizate susțin că există chiar și o piață neagră a adopțiilor.
”Adopția direct din spital” este o schemă cunoscută de către toate instituțiile, dar nimeni nu reacționează, în condițiile în care scopul final este tocmai salvarea unor micuți. Dar cine poate controla dacă acei copii nu ajung să fie traficați pentru organe?!
Revenind la metodă: găsește o mamă însărcinată care nu vrea să ţină copilul şi se trece în certificatul de naştere ca fiind tată natural soţul din familia care vrea să adopte un copil. Pe urmă, mama naturală renunţă la drepturile părinteşti, iar în acest mod, soţii care adoptă un copil devin, legal, părinţii copilului.
Prețul unei astfel de adopții este de câteva mii de euro. Mai mult, pentru a evita privirile indiscrete ale autorităților, mama este dusă să nască într-un spital din alt județ decât cel de domiciliu, sau din Ungaria, acolo unde nimeni nu o cunoaște. Astfel, este sigur că medicii și asistentele nu vor alerta Protecția Copilului, iar ”adopția” se va desfășura fără probleme.
Decăderea din drepturi a mamei se face rapid, ”până la botez”. Întreaga adopție se face în șase săptămâni și nu în doi ani, cât ar dura dacă s-ar merge pe cale legală.
Conform unor surse, fenomenul a înregistrat o diminuare, după ce termenul în care se poate încheia legal o adopție a scăzut de la doi ani la câteva luni.