Cum să creezi relații de prietenie de lungă durată? TOP 4 sfaturi pentru a menține o prietenie
Prietenii sunt considerați membrii familiei pe care îi poți alege de-a lungul vieții și păstra o relație armonioasă, datorită căreia te vei autocunoaște. Relațiile de prietenie sunt importante în viața fiecăruia, bazându-se pe aceleași valori, principii și viziuni de viață. Totodată, menținerea acestei relații poate fi provocatoare pe termen lung, atunci când apar primele conflicte. Indiferent de natura conflictelor, prietenii adevărați vor reuși să le depășească prin sinceritate, vulnerabilitate și respect reciproc.
Iată top 4 sfaturi pentru a menține o relație de prietenie de lungă durată
- Planifică timp pentru prieteni
Timpul este una dintre cele mai valoroase resurse ireversibile pe care le ai, iar timpul petrecut alături de oamenii potriviți te va ajuta să crești și să dezvolți o relație de prietenie pe termen lung. Planificarea timpului dedicat prietenilor din viața ta este unul din cele mai importante aspecte pentru a reuși să construiești o prietenie durabilă. Fie că decideți împreună să vă vedeți la o cafea, un film, plimbare sau să aveți un apel video, este important să dedicați timp pentru a discuta și a demonstra o atitudine bazată pe respect.
- Discută despre activitățile pe care le puteți face împreună
Activitățile comune pot avea un impact impresionant asupra relației tale de prietenie. Pentru a descoperi pasiunile comune sau ce ți-ai dori să faci împreună cu prietenul tău, este important să discutați despre micile plăceri pe care le are fiecare dintre voi. Spre exemplu, dacă ambii faceți sport regulat, puteți merge la sală împreună și să discutați, pedalând pe câte o bicicletă fitness de la Altex.ro sau antrenându-vă pe banda de alergare.
- Ascultă nevoile prietenilor tăi
O calitate importantă pe care se bazează orice prietenie îndelungată este capacitatea de a-ți asculta cu atenție prietenul. Este important să fii un ascultător iscusit în discuția cu prietenii tăi și să atragi atenția la nevoile pe care ți le spune. Fie că își dorește să facă o schimbare în viață, are nevoie de un sfat sau vrea să-l suni mai des, este necesar să primești cu deschidere fiecare nevoie a omului cu care prietenești, pentru a reuși să menții o relație bazată pe respect și sinceritate. De aceea, atunci când prietenul tău se simte ascultat, acesta va fi empatic, sincer și va povesti cu drag despre trăirile sale.
- Vorbește deschis despre așteptările tale în relația de prietenie
În cele din urmă, nevoile și așteptările tale la fel de importante pentru a avea o prietenie statornică. Indiferent dacă te aștepți să vă vedeți mai des, să comunicați mai mult sau să aveți o activitate pe care să practicați împreună, este vital să comunici deschis despre dorințele tale. Mai mult, comunicarea asertivă este considerată cea mai eficientă metodă de a crea relații de lungă durată, pe care să te poți baza.
În concluzie, relațiile puternice de prietenie se construiesc în timp și necesită să dezvolți inteligența emoțională, pentru a reuși să oferi o prietenie sinceră și să existe respectul reciproc.
Sursa foto: Pexels.com