Cum să alegeți cele mai bune haine de bebeluși
Înainte de sosirea bebelușului, este posibil să fiți copleșit de delicatețea tuturor acelor ținute minuscule de nou-născut. Bebelușii nu au nevoie de o mare varietate de ținute și s-ar putea să descoperiți că vor depăși rapid o parte din lucruri, așa că nu vă faceți planuri să cheltuiți prea mult pe îmbrăcăminte. Cel mai important lucru este că nou-născutul dvs. este confortabil și în siguranță.
Deci, cum vă îmbrăcați și vă dezbrăcați nou-născutul și ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați haine de bebeluși? Citiți mai departe pentru a afla.
Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați haine de bebeluși
Desigur, confortul și caracterul practic sunt pe primul loc. Noul dvs. bebeluș a sosit purtând nimic altceva decât costumul de ziua lor – așa că sperăm că ați avut timp să cumpărați câteva elemente esențiale. Iată câteva sfaturi despre hainele de care aveți nevoie și cum să vă asigurați că sunt potrivite pentru pielea sensibilă a bebelușului.
- Alegeți hainele care se spală la mașină – nu veți avea timp sau energie pentru multe spălări de mână
- Căutați fibre moi, naturale, cum ar fi bumbacul periat sau lâna de bumbac, care nu vor irita pielea delicată a bebelușului
- Salopetele care se fixează între picioare ajută la menținerea scutecelor la locul lor și sunt mai călduroase decât hainele obișnuite
- Încercați să alegeți haine care se deschid în partea din față – acestea ușurează mult îmbrăcarea bebelușului și schimbarea scutecelor
- Mulți bebeluși urăsc să aibă fața acoperită, așa căutați articole cu guler larg
- Asigurați-vă că hainele bebelușului dvs. sunt sigure. Verificați dacă orice nasturi sau decorațiuni de pe îmbrăcăminte sunt fixate în siguranță, pentru a reduce pericolul de sufocare. Evitați tricoturile dantelate, deoarece bebelușii își pot prinde cu ușurință degetele în găuri.
- Verificați dacă îmbrăcămintea nu este prea strânsă.
- Nu uitați să spălați hainele noi ale bebelușului, înainte de a le purta pentru prima dată, pentru a îndepărta impuritățile și a înmuia hainele, astfel încât să fie confortabile pe piele.
Ce mărime de haine de bebeluși să alegeți
La fel ca mărimile pentru adulți, dimensiunile hainelor de bebeluși variază de la brand la brand. Încercați să nu alegeți hainele după „vârsta” de pe etichetă – păstrați în schimb o evidență actualizată a înălțimii și greutății bebelușului și folosiți-le pentru a alege haine care să se potrivească.
Cum să vă îmbrăcați bebelușul ziua
De regulă, bebelușul ar trebui să poarte doar un strat de îmbrăcăminte mai mult decât dvs.
1. Începeți cu o salopetă
Salopetele sau body-urile sunt straturi de bază ideale pentru bebeluși, deoarece rămân ușor la locul lor, asigurându-vă că spatele și burtica lor nu sunt expuse. Asigurați-vă că alegeți articole cu prindere în față, mai degrabă decât în spate și în jos, în picioare, dacă acestea includ picioare, pentru a ușura schimbările de scutece.
2. Adăugați straturi
Numărul de straturi va depinde de sezon. Dacă body-ul nu acoperă picioarele, adăugați colanți și șosete sau pantaloni cu picioare atașate – acestea reduc riscul căderii șosetelor. Pentru nou-născuți, mânecile lungi sunt adesea recomandate, pentru a vă menține bebelușul călduros și confortabil, cu excepția cazului în care vremea este foarte blândă. S-ar putea să simțiți apoi nevoia de a adăuga un tricou și un pulover / cardigan.
3. Luați în considerare accesoriile
Dacă vă îndreptați în aer liber, s-ar putea să doriți, de asemenea, să adăugați o pălărie (lână sau bumbac iarna, mai ușoară vara), mănuși și o jachetă sau o bluză călduroasă.
Îndepărtați hainele suplimentare imediat ce intrați în interior sau intrați într-o mașină sau un autobuz – chiar dacă înseamnă să vă treziți copilul. Ar trebui să scoateți și pălăria bebelușului, deoarece cea mai multă căldură suplimentară se pierde prin cap și este puțin probabil să aveți nevoie de o pălărie pentru bebeluș în interior. Aveți grijă, de asemenea, la picioarele bebelușului, care se încălzesc sau sunt prea reci și luați întotdeauna o pereche suplimentară de șosete la dvs., atunci când este frig afară.
4. Completați totul cu o pătură
Când sunteți afară, poate fi util să aveți la îndemână o pătură, pentru a-i ține bebelușului de cald. Asigurați-vă că este așezată în siguranță în jurul celui mic și că este departe de zona feței.
Vă rugăm să rețineți: din motive de siguranță, este important să scoateți geaca bebelușului sau straturile exterioare voluminoase, înainte de a îi lega într-un scaun auto. Pentru a le ține de cald, puteți adăuga o pătură în afara curelelor.
Cum să vă îmbrăcați bebelușul pentru somn
La culcare, bebelușul dvs. va avea de obicei nevoie doar de un body, cu grosimea și lungimea mânecilor și picioarelor în funcție de cât de cald este.
Păstrați articolele separate la minimum, deoarece bebelușii își scot adesea șosetele și mănușile. În schimb, alegeți un body cu picioare încorporate sau mănuși anti-zgârieturi, apoi înfășurați sau puneți copilul într-un sac de dormit.
Semne că bebelușul este este prea fierbinte sau prea rece
Când bebelușilor le este prea cald, pot părea roșii și transpirați sau pot părea că respiră mai repede. S-ar putea să descoperiți că bebelușul dvs. este și mai iritabil decât de obicei.
Când bebelușul dvs. este prea rece, el poate fi mai puțin activ și s-ar putea să se îndoaie mai mult, pentru a se încălzi. De asemenea, poate avea mâinile și picioarele prea reci.