Cum ne păstrăm sănătoși atunci când lucrăm de acasă
Există mai multe tipuri de oameni atunci când vine vorba de stilul de muncă. Dintre aceștia putem enumera angajații care merg zilnic la birou, freelancerii care preferă să lucreze dintr-o cafenea sau de la bibliotecă și pe cei care preferă să lucreze din confortul propriei locuințe.
Deși munca de acasă poate părea un vis devenit realitate pentru mulți dintre noi, aceasta atrage asupra ei riscuri mari pentru sănătate de care, de cele mai multe ori, nu suntem conștienți. Majoritate acestor riscuri apar din dificultatea de a menține un echilibru între muncă și timpul liber și stresul asociat acestei probleme.
Există multe metode prin care putem să gestionăm situațiile în care ne simțim copleșiți de disonanța dintre prea multă muncă și prea puțin timp pentru relaxare și să prevenim apariția problemelor de sănătate care derivă din aceasta. Printe acestea se numără:
- Utilizarea unor produse farmaceutice cu rol în destresare și relaxare. Printre acestea se numără și produsele pe bază de CBD, dintre care cele mai utile în cazul celor care muncesc de acasă se găsesc în formula CBD cu Omega 3. Canabidiolul ajută la ușurarea anxietății și a sentimentelor care ne copleșesc, iar acizii grași Omega 3 sunt benefici pentru sănătatea sistemului nervos central.
2. Corectarea periodică a posturii. Cei care lucrează de acasă pot dezvolta probleme musculare, articulare sau dureri de coloană vertebrală din cauza pozițiilor vicioase în care își desfășoară activitatea. Prin acordarea unei atenții sporite posturii la masa de lucru, putem preveni apariția complicațiilor osteo-musculare. Cea mai ușoară metodă pentru a ne aminti să ne ajustăm poziția este crearea unei alarme din oră în oră.
3. Mâncatul corect. Alimentația corectă este un deziderat greu de îndeplinit de cei care lucrează de acasă din cauza epidemiei COVID. Chiar dacă aceștia își propun să se detașeze de la muncă pentru a lua masa corect, de cele mai multe ori ajung să consume un snack rapid și nesănătos în fața calculatorului în timp ce duc la capăt un nou task. Acest obicei nesănătos poate duce la probleme de tract digestiv precum gastrita, ulcerele sau tulburările de tranzit intestinal, ceea ce va dezechilibra mai departe balanța muncă-timp liber.
Este dificil de găsit un echilibru între menținerea sănătății și îndeplinirea responsabilităților profesionale, mai ales pentru cei care aleg să lucreze de acasă și nu au un program fix. Acest lucru nu este, însă, imposibil.
Odată cu conștientizarea importanței acestui echilibru, putem găsi soluții la îndemână pentru a corecta diferitele obiceiuri nesănătoase cu care ne-am obișnuit și să muncim cu spor din confortul propriei locuințe.