Cum încearcă infractorii sătmăreni să scape de Poliție
Aproape un sfert dintre infractorii din județ ajung să fie prinși de oamenii legii din alte țări, arată bilanțul realizat de polițiștii sătmăreni. În ceea ce privește fenomenul infracțional, polițiștii spun că acesta este în scădere, excepție făcând înșelăciunile.
Aroape un sfert dintre infractorii din județ ajung să fie prinși în alte state, arată o statistică pe 2018 realizată de IPJ Satu Mare. Concret, din totalul de 108 persoane urmărite, 41, reapectiv 37,96% au fost localizate în alte state.
În ceea ce privește infracțiunile, polițiștii sătmăreni spun că au scăzut cele comise de minori. Din totalul de 1802 persoane cercetate in 2018, 57 (3,16%) au fost minori, cu 15 mai puțin decât în 2017. În schimb, s-a constatat o creștere pe segmentul de vâstă 18-30 de ani. 30,74 dintre cei cercetați, cu 15 mai mulți decât anul trecut, au avut vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, spun polițiștii sătmăreni.
Citește și:
FOTO/VIDEO. Campanie inedită a polițiștilor sătmăreni. Mesajul transmis în Biserică
Polițiștii avertizează: Metoda „investitorul”. Principalele victime, persoanele vârstnice
Apeluri de la numere necunoscute. Iată cum funcționează înșelăciunea
Oamenii legii mai spun și că s-a constatat o scădere a fenomenului infracțional, cu excepția înșelăciunilor. Criminalitatea contra patrimoniului a reprezentat aproape 45% din totalul infracționalității reclamate, tot mai puțin decât în 2017. Cele mai multe sesizări, aproape 15%, au fost legate de furturi, dar și acestea sunt în scădere, spun polițiștii, care au cercetat în 2018 peste 1570 de cazuri.
Tot în scădere sunt și tâlhăriile și distrugerile, dar s-a constatat o creștere de peste 2% a cazurilor de înșelăciune. Polițiștii sătmăreni chiar au început o campanie inedită de informare a populației, mai ales că printre victimele predilecte ale escrocilor se află persoanele vârstnice. Cea mai răspândită formă de înșelăciune este metoda Accidentul.