Cum caută Poliția Română simpatie pe Facebook după incidentul cu numerele anti-PSD
Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba, a făcut public un mesaj primit pe WhatsApp. Administratorii paginii de Facebook a Poliției Române au cerut membrilor grupului recenzii de cinci stele, asta pentru a contrabalansa reacțiile negative după incidentul legat de numerele de înmatriculare anti-PSD.
Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba, a făcut public un mesaj pe care l-a primit pe un grup de pe WhatsApp. Administratorii paginii de Facebook a Poliției Române îi rugau pe membrii grupului să dea recenzii de cinci stele paginii. Toate pentru a contrabalansa efectul negativ pe care l-a avut incidentul legat de plăcuțele de înmatriculare anti-PSD. Berbeceanu nu s-a lăsat nici el înduplecat și le-a spus colegilor că le va oferi „două margarete”.
Pagina Poliției Române s-a umplut de recenzii de o stea și comentarii negative. Ultimul val de antipatie a venit după ce au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare cu numere anti-PSD. Polițiștii au ținut și să facă o conferință în acest sens, invocând un articol caduc din Convenția de la Veneția. Ceea ce au prezentat oamenii legii a fost infirmat chiar de către Ambasada Suediei. Oficialii au precizat că „vor retrage” numerele personalizate, având în vedere mesajul, ceea ce înseamnă că ele încă sunt legale.
În plus, nici șeful Poliției Române, într-un interviu acordat presei centrale, nu a putut preciza de ce au ridicat numerele spunând doar că „mai mulți cetățeni” s-au plâns Poliției de mesaje.
Cei care au comentat conferința de presă susținută de polițiști au precizat că, din punctul lor de vedere, instituția a acționat politic, preferând să fie de partea politicienilor, nu de partea cetățenilor, încălcând legea.
Și liderul de sindicat sătmărean Cosmin Andreica a precizat că nu există baza legală pentru ridicarea plăcuțelor și a permisului.
Polițiștii, codași la popularitate. Topul, condus de pompieri
Internauții au mai precizat și că Poliția Română nu poate limita libertatea de exprimare, doar pentru că unora nu le place mesajul. Alții au indicat faptul că cei care s-au simțit jigniți de faptul că mesajul este o înjurătură, ar trebui să militeze pentru investiții în educație și o altfel de clasă politică, având în vedere comportamentul pe care l-au avut mai mulți parlamentari și oameni politici locali.
Din cele peste 5.000 de comentarii lăsate conferinței de presă organizate de reprezentanții MAI, majoritatea sunt negative. Mulți în acuză pe oamenii legii că se preocupă de rezolvarea problemelor de imagine ale PSD și nu de atribuțiile pe care le au legal. Alții au precizat că și-ar dori să vadă polițiștii mai preocupați de limitarea criminalității, a jafurilor, tâlhăriilor și agresiunilor stradale. Unii au spus că polițiștii ar trebui să dea dovadă de mai multă solidaritate cu cetățenii.
Poliția Română a ajuns la 1,2 stele rating pe Facebook, iar polițiștii nu sunt singurii acuzați de politizare sistemului. Situația este similară cu cea prin care a trecut Jandarmeria Română după protestele din București. Modul în care au decis să intervină jandarmii la protestul din Capitală, dar și comunicarea ulterioară a făcut ca pagina să primească mii de mesaje negative și recenzii de o stea prin care este criticată conducerea instituției și cei care au aplicat ordinele primite. Jandarmeria Română are în prezent 2,1 stele. Cele două instituții pot fi comparate, ca popularitate, cu IGSU, Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Pompierii au 4,7 stele pe Facebook, iar DUS, Departamentul pentru Situații de Urgență are cinci stele.
Vedeti cine are numar romanesc cu literele RUI sa nu mearga in Portugalia ca inseamna ceva obscen…… ( *ULA )
View Comment