Cum avem grijă de animăluțe pe timp de caniculă
Și animalele suportă greu temperaturile crescute și umiditatea ridicată. Veterinarii recomandă ca plimbarea patrupedelor să fie făcută dimineața și seara, iar animalele trebuie să aibă în permanență surse de apă, indiferent că vorbim de cele de companie, cele din gospodării sau de animalele fără stăpân.
Satu Mare se va afla sub avertizare de caniculă, iar în această perioadă trebuie să acordăm o atenție deosebită și animalelor. Temperaturile vor ajunge la 35 de grade Celsius, avertizează meteorologii, iar indicele temperatură-umezeală va trece de pragul de 80 de unități provocând disconfort termic.
Atât pentru câini, cât și pentru pisici reglarea temperaturii corpului se face mai anevoios, avertizează medicii veterinari. Astfel, este recomandat să le oferim locuri ferite de soare, la umbră, pentru a se putea refugia de umiditatea crescută de afară.
În plus, animalele trebuie să aibă mereu acces la apă, pe care trebuie să o înlocuim mai des odată cu canicula.
Și animalele fără stăpân trebuie protejate. Pentru cei are știu că au în jurul blocurilor câini sau pisici, se recomandă lăsarea unor vase cu apă în locurile umbrite. Puteți pune recipiente cu apă și dacă știți că aveți curtea tranzitată de animale de fără stăpân.
În cazul în care animalele din casă suportă cu greu temperaturile ridicate, în magazinele de profil se pot găsi și pături cu gel care le vor ajuta să își regleze mai bine temperatura corpului.
Pentru păsările de grădină, puteți amenaja o dolină, preferabil la câțiva metri deasupra solului, iar o găleată cu apă, cu obiecte plutitoare la suprafață poate ajuta albinele care se află în tranzit.
Veterinarii mai recomandă și ca plimbările să fie făcute dimineața și seara, iar în funcție de distanțele parcurse, proprietarii trebuie să aibă neapărat la ei și apă. Iar dacă plimbările sunt făcute prin oraș, trebuie să se țină cont de faptul că asfaltul se încinge și poate provoca arsuri la nivelul pernuțelor.
La fel ca și în cazul oamenilor, o atenție deosebită trebuie acordată animalelor tinere și celor vârstnice, care se pot confrunta cu probleme suplimentare în caz de caniculă.
Coliviile, acvariile cu pești sau rozătoare, trebuie și ele ținute la umbră și curățate mai des odată cu temperaturile ridicate, mai spun veterinarii.