Cum arată o locuință minimalistă autentică?
Pentru că în perioada anilor ‘60 în amenajarea locuințelor se foloseau foarte multe culori și foarte multe piese de mobilier, care duceau adesea la încăperi inutil încărcate și obositoare, s-a dezvoltat ulterior stilul minimalist, care nu înseamnă altceva decât amenajarea cât mai simplă a locuinței.
Se elimină astfel obiectele considerate inutile. În stilul minimalist, o parte a stilului contemporan, se folosesc culori neutre, atât pentru pereți cât și pentru mobilier, sau combinații de alb și culoare stridentă sau strălucitoare. În încăperile cu pereții albi, unul dintre pereți poate fi decorat cu tapet. Acest stil este recomandat persoanelor dinamice și moderne, totul trebuie să fie la vedere, ușor de găsit și folosit. Este reprezentat de ideea de spațiu deschis și luminozitate. Materialele folosite preponderent sunt sticla și metalul, iar pentru mobilierul din lemn se merge pe culori deschise de fag sau salcâm.
Ce accesorii folosim în stilul minimalist?
Așa cum am spus, stilul minimalist înseamnă renunțarea la ceea ce nu este necesar, pentru a avea un spațiu aerisit. Asta nu înseamnă, însă, că elimini accesoriile și decorațiunile din locuința ta. Pentru a avea un decor pe gustul tău este necesar să introduci în amenajare niște accesorii casă, care pot fi atât obiectele electrocasnice la bucătărie, cât și decorațiuni sau elemente pentru depozitare. Acestea, însă, să respecte tendința de culori neutre și de spațiu aerisit.
Cum trebuie să fie mobilierul pentru stilul minimalist?
Mobilierul potrivit acestui stil trebuie să fie unul multifuncțional, astfel o canapea poate fi folosită atât pentru a dormi pe ea cât și pentru relaxare la o seară de film, sau o măsuță de cafea devine prin desfacere o masă de dining. Mobila living include, de obicei, o canapea și o măsuța, eventual un dulap suport pentru televizor. La dormitor avem patul și, de cele mai multe ori, un dressing. Decorațiunile folosite sunt de obicei vaze de dimensiuni mari, ghivece cu flori sau efectiv un tablou avangardist pe perete. Pernele și bibelourile nu se regăsesc în acest stil. Bucătăria este mobilată și decorată pentru a fi cât mai utilă și ușor de întreținut. Pentru că stilul minimalist este reprezentat și de luminozitate, draperiile și perdele sunt alese cu grijă din materiale transparente și ușoare, uneori lipsesc cu desăvârșire, pentru a pune în evidență ferestrele. Cu atât mai mult dacă aveți un peisaj care merită admirat. Corpurile de iluminat masive sau încărcate, sunt înlocuite de lămpi simple, moderne, sau efectiv puncte de lumină care dau impresia de spațiu mărit.
Sursa de imagine: lilasgh/Shutterstock.com
Interesant articolul, insa as fi vrut mai multe exemple cu fotografii. Asa intelegeam toti: de la mic la mare.
View Comment