Crima de la Negrești. Inculpatul, la un pas să scape de după gratii
Ioan Petre Crișan, acuzat de uciderea brutală a unui tânăr de 18 ani și rănirea gravă a altui tânăr, a încercat să scape de arestul preventiv. Avocatul său a solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, dat fiind faptul că inculpatul ar fi stat deja un an în închisoare, respectiv că nu ar mai putea influența desfășurarea procesului în această fază.
Chiar dacă cei din anturajul său au crezut că ar putea fi eliberat, judecătorul de caz a rămas ferm pe poziții.
”În temeiul prev.art.242 C.pr.pen., respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, este decizia judecătorilor.
Reamintim că la data de 24 septembrie 2018, la Tribunalul Satu Mare a avut loc un nou termen în procesul în care tânărul Ioan Petre Crișan este judecat pentru uciderea minorului Cristian Surd și rănirea unui alt tânăr. Reporterii PresaSM s-au aflat în sala de judecată, unde inculpatul Crișan a primit o șansă nesperată de a se schimba încadrarea juridică din omor și tentativă de omor, în ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
Judecătorul a admis solicitarea avocatului lui Crișan, care a cerut admiterea unor noi probe, prin care să se demonstreze faptul că inculpatul l-ar fi ucis pe Cristian Surd și rănit un alt tânăr pe fondul unor circumstanțe atenuante, fiind într-o stare avansată de ebrietate, respectiv pentru că ar fi confundat victimele cu niște persoane care l-ar fi agresat în prealabil.
Astfel, vor si audiați doi martori propuși de apărare, prin care – cel mai probabil – se dorește creionarea unei imagini de persoană non-violentă a inculpatului. Violența fiind manifestată doar în cazuri excepționale, precum starea avansată de ebrietate, respectiv violența fizică exercitată asupra sa de către alte persoane (într-un scandal pe care tot Crișan l-a provocat în prealabil).
De asemenea, instanța a încuviințat efectuarea unui raport de evaluare psiho-socială, prin care să se evidențieze comportamentul anterior al inculpatului în societate și dacă acesta era sau nu violent.