Concesiunea ștrandului, ANCHETATĂ. După Hotelul Dacia urmează ștrandul?!
Omul de afaceri negreștean Vasile Țânțaș a fost condamnat la închisoare de către magistrații Judecătoriei Satu Mare, printr-o sentință anunțată ieri, 5 ianuarie 2017. Din câte se pare, norii negri nu au dispărut în totalitate de pe cerul familiei Țânțaș.
Fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a confirmat pentru PresaSM.ro că a fost întrebat de magistrați nu doar despre Hotelul Dacia, ci și de concensionarea ștrandului.
”S-a pus și problema ștrandului. M-au întrebat ce s-a întâmplat. Eu le-am spus că de un an și ceva s-a constituit o comisie prin care s-au analizat contractul de concesiune și că trebuia anulată concesiunea, însă colegii noștri de la UDMR s-au abținut și nu am avut cvorum”, a spus Dorel Coica în luna aprilie 2016, cu ocazia audierii sale.
Dorel Coica a explicat, în linii mari, despre ce nereguli este vorba.
”Foarte multe dintre clauzele contractuale nu au fost respectate. Este vorba despre forat puțuri, nerealizarea bazei de tratament, investiții. Ținta noastră este ca acest ștrand să redevină ștrand municipal, să fie exploatat de municipiu”, a spus Dorel Coica.
De altfel, Comisia de analiză a contractului – desemnată de primarul Dorel Coica – arată într-un raport că actuala conducere a ștrandului nu ar fi respectat termenii contractului.
”Prin Dispoziţia Primarului municipiului Satu Mare nr. 540/28.05.2015 a fost numită Comisia pentru analiza şi evaluarea stadiului de realizare a contractului privind concesionarea Zonei de agrement Someş nr. 47.225-573/26.11.2008 pentru obiectivul investiţional „Lucrări publice privind Modernizarea şi Refuncţionalizarea Zonei de Agrement Someş” din municipiul Satu Mare, încheiat cu societatea comercială Beny Alex S.R.L. Negreşti Oaş. Comisia numită prin Dispoziţia mai sus menţionată, în urma analizării contractului de concesiune nr. 47.225-573/26.11.2008, a actelor adiţionale, a caietului de sarcini anexă la acesta şi a tuturor înscrisurilor aferente a întocmit un raport prin care propune iniţierea unui proiect de hotărâre care va fi supus spre analiză şi aprobare Consiliului Local şi care va avea ca obiect însuşirea raportului comisiei şi aprobarea încetării contractului de concesiune nr. 47.225-573/26.11.2008 încheiat între Municipiul Satu Mare şi S.C. Beny Alex S.R.L.”, se arată într-un raport semnat de către Șeful Serviciului patrimoniu din cadrul Primăriei Satu Mare, Mihaela Faur.
Proiectul a ajuns pe masa consilierilor locali, dar în urma lipsei cvorumului necesar în ședința din aprilie 2016, proiectul inițiat de primarul Dorel Coica – prin care se cerea rezilierea contractului de concesiune cu firma care administrează ștrandul – a căzut. Practic, consilierii UDMR și PNL s-au abținut în grup, astfel încât proiectul nu a trecut.
Avocații familiei Țânțaș au acuzat administrația locală că nu ar fi comunicat cu firma familiei Țânțaș, aflând poziția edililor din mass media. De asemenea, avocații au mai acuzat faptul că acel contract de concesiune nu s-a putut respecta din cauza faptului că Primăria Satu Mare nu ar fi clarificat situația juridică a unor terenuri.