Cinci sfaturi pentru proiectarea locuinței dumneavoastră, de la specialiștii Lebăda
1. Camera de zi, camerele de lucru (birou, bibliotecă) şi bucătăria trebuie proiectate cu vederea spre sud, pe axa est-vest, deoarece au nevoie de cât mai multă lumină în timpul zilei şi pentru că acolo ne vom petrece marea majoritate a timpului din viaţă.
2. Dormitoarele ar fi bine să fie orientate spre nord. Nu cred că e de dorit să ne trezim în fiecare weekend cu soarele în ochi. La fel şi băile sau scara de acces la etaj. Băile sunt oricum spaţii unde întotdeauna vom aprinde becul, iar scările au mai mult o destinaţie strict funcţională (asta nu înseamnă că aspectul estetic al acestora trebuie neglijat).
3. Încercaţi să nu legaţi direct camera de zi cu bucătăria. Chiar dacă dorim să copiem stilul occidental în această privinţă, trebuie ţinut cont ca femeia româncă încă mai găteşte mâncare şi nu prea foloseşte semipreparate gata în 5 minute şi servite imediat. Dacă totuşi dorim acest lucru, trebuie prevăzut un mod de separare prin uşi batante sau glasvand. Evitaţi mânerul de tip „clanţă“.
4. Nu mutaţi baia de la bloc în locul celei din casă. Tendinţele noii arhitecturi sunt pentru nişte spaţii mult mai generoase la acest capitol (dressing, cadă baie centrală, rafturi, toaletă dame etc). Preferabil este să aveţi un WC de serviciu lipit de spaţiul băii, dar separat, chiar dacă vi se sugerează că există multe soluţii de ventilare şi aerisire.
5. Nu terminaţi turnarea şapelor autonivelante şi apoi chemaţi instalatorul. Aceasta operaţiune trebuie sincronizată. E păcat să avem un finisaj pretenţios la baza pereţilor gen plinte decorative, etc în vecinătatea ţevilor de încălzire. Din acest motiv decideţi din timp ce tip de încălzire doriţi: în pardoseală sau radiatoare.
Descoperă pasiunea pentru arta locuirii printr-o ofertă amplă de produse de înaltă calitate. Trăiește o experiență creativă încărcată de satisfacții în showroom-urile Lebăda și online pe www.novolor.ro