Cazul mirilor ”umiliți”. Ce spune funcționarul de la Primărie. Cum se apără
Cetățeanul Andrei Prian a acuzat o angajată a Primăriei Supur, respectiv pe secretarul instituției Farcău Edith, că i-ar fi umilit prin folosirea unui ton al vocii ultimativ și expeditiv, după ce vineri, 23 iunie 2017, ar fi încercat să își depună actele în vederea încheierii stării civile.
Farcău Edith a reacționat printr-un drept la replică remis redacție PresaSM.ro, pe care îl redăm integral mai jos (fără să intervenim din punct de vedere al redactării acestuia).
”Referitor la articolul dvs. din data de 25 iunie 2017 intitulat de dvs. : „Somnul minții! Tineri care au vrut să se căsătorească, umiliți la primărie ” întrucât cele relatate de dl.Andrei Prian nu corespund realităţii, fiind contactată de mai multe persoane care au solicitat insistent să-mi exercit dreptul la replică, aş dori să prezint faptele aşa cum au stat de fapt.
Dl.Prina Andrei împreună cu logodnica dânsului în data de 22 iunie 2017 s-au prezentat la Primăria Comunei Supur , (eu nu am adus prin nici un cuvânt vorba despre program de lucru sau program cu publicul ) şi şi-au manifestat dorinţa de a depune actele în vederea oficierii stării civile .
Dl. Prina Andrei a omis să spună că :
– dânşii nu aveau o programare prealabilă aşa cum se procedează,
– că domnişoara Moldovan Camelia nu avea certificatul de naştere în original , aşa cum prevede legislaţia în vigoare ,
– că dânşii nu doreau căsătoria să fie încheiată în termen de 10 zile aşa cum prevederea legea şi în 11 zile ( că aşa doresc dânşii),
– că niciunul dintre dânşii nu avea domiciliu în comuna Supur , în aceste condiţii impunându-se depunerea unei cereri care să fie aprobată de dl.primar , pe care dânşii au refuzat să o depună.
– că dânşii au spus că urmează în ziua următoare să se prezinte în vederea depunerii dosarului complet şi a unei solicitări de aprobare a încheierii căsătoriei , ceea ce nu s-a întâmplat.
În lumina celor arătate mai sus, nu aveam competenţa de a-i răspunde domnişoarei cu „da sau nu” cum avea dânsa pretenţia să-i răspund deoarece nu puteam presupune dacă dl.primar le va aproba cererea sau nu , aceasta fiind de competenţa dânsului , dânsul fiind ofiţer de stare civilă, deci nu aveam motive de enervare cum susţin dânşii .
Aş dori să fac precizarea că dacă dumnealor „sunt veniţi din străinătate aşa cum au ţinut să puncteze de la început” şi au considerat că nu trebuie respectate legile în România s-au înşelat , dacă au considerat că nu trebuie să se poarte civilizat şi respectuos într-o instituţie pubică sau în presă , iarăşi este problema dânşilor , dar în faţa legii toţi cetăţenii români suntem egali şi avem „drepturi dar şi obligaţii” a-ţi face datoria nu înseamnă să fii umilit”.
Articolul inițial îl puteți citi aici ——> Somnul minții! Tineri care au vrut să se căsătorească, umiliți la primărie
Era de așteptat aere de dincolo !!!!
View CommentNu sunt rau dar mi se pare ca niste cioflingari umiliți in spania, vomita acasă. Funcționara trebuia să-i trimită la avizier (dar trebuiau sa citească ori ei vroiau sa le scrie cineva declarația).
View CommentSi totuși, si pe oamenii ăia tre să-i ajute cineva.