Lăcașurile de cult joacă un rol foarte important în viața oamenilor din partea de sud a județului. Dar cum populația este îmbătrânită și fără prea multe surse de venit, bisericile sunt reabilitatea cu ajutorul oamenilor de afaceri care își au originile în Țara Codrului.
Este și cazul Bisericii Ortodoxe ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din localitatea Solduba, comuna Homoroade. Lăcașul de cult a fost construită din piatră în 1937, în locul celei din lemn, atestată în anul 1810.
Datorită dimensiunilor sale, respectiv a frumuseții edificiului, biserica a fost denumită și ”Catedrala Codrului”. Pentru a sprijini reabilitarea edificiului, în sprijinul comunității locale au sărit mai mulți oameni de afaceri, printre care și deputatul Colegiului nr. 3 Codru Octavian Petric.
Cunoscut pentru atașamentul său necondiționat față de tot ce înseamnă aceste meleaguri, Octavian Petric a sponsorizat în primă fază introducerea unui sistem modern de încălzire a edificiului. Totul s-a întâmplat în cursul anului 2014. Mai apoi, a sprijinit în acest an eforturile administrației locale din Homoroade și ale credincioșilor pentru refacerea picturilor și a unui nou iconostas.
Slujba de târnosire a Bisericii Ortodoxe din Solduba a avut loc duminică și a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Arhiereu-Vicar Timotei Sătmăreanul și un sobor de preoți din zonă.
”M-am reîntors la Solduba ca să le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o pentru prima oară în urmă cu șase ani, dar și acum doi ani. Atunci când am candidat prima oară la parlamentare mi-am dat cuvântul că îi voi sprijini și nu voi uita de ei, după ce un localnic mi-a spus că mulți politicieni au trecut pe la ei, dar niciunul nu a revenit decât în campanie, pentru voturi! De atunci am revenit mereu la Solduba ca să le mulțumesc oamenilor locului pentru omenia lor şi să-i asigur că şi pe viitor vor avea tot suportul meu”, a declarat deputatul Octavian Petric.
Si biserica din lemn era tot ortodoxa ????????????
View Comment