Cât costă reabilitarea Hotelului Sport și cum va fi modernizată clădirea. Consilierii au dat undă verde proiectului
Undă verde pentru reabilitarea Hotelului Sport. După ce ani de zile clădirea a zăcut în paragină, pe timp ce se afla la ministerul Tineretului și Sportului, anul trecut a intrat în posesia Primăriei, iar acum, consilierii locali și-au dat votul pentru ca imobilul să fie, în sfârșit, reabilitat. Potrivit autorităților, va fi nevoie de peste 24 de milioane de lei pentru ca clădirea să fie nu doar modernizată, ci și eficientizat energetic. Iar autoritățile locale au în vedere și construirea unui etaj suplimentar.
Consilierii locali au votat astăzi pentru reabilitarea Hotelului Sport și au aprobat, cu 22 de voturi pentru, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Investiții și a indicatorilor tehnico-economici. Este vorba despre modernizarea unui spațiu de 1.780 de metri pătrați, situați pe strada Mileniului, din care peste 500 reprezintă clădirea efectivă, restul fiind spații verzi, de acces și parcare. Potrivit raportului de specialitate, va fi nevoie de peste 24 de milioane de lei pentru a putea reface zona care a intrat în degradare.
Pe lângă lucrările de reabilitare, se dorește și construirea unui etaj sumpliementar, în timp ce acoperișul va fi unul de tip terasă și asta pentru că, odată cu eficientizarea energetică a clădirii, imobilul va fi prevăzut cu panouri fotovoltaice. Autoritățile au de gând să mențină destinația clădirii, iar aici ar urma să fie cazate delegațiile sportive care ajung la Satu Mare.
„Scopul principal al investiției este reabilitarea completă a clădirii, inclusiv construirea unui etaj suplimentar, cu acoperiș terasă pentru asigurarea volumelor necesare încăperilor de la etajul 3 și mai ales pentru amplasarea eficientă a celulelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Clădirea va îndeplini în continuare funcția de hotel, destinată în principal cazării delegațiilor sportive”, se arată în raportul de specialitate.
În ceea ce privește lucrările de eficientizare, este prevăzută termoizolarea fațadelor cu 20 cm vată bazaltică și termoizolarea soclului și a planșeului terasa cu polistiren extrudat, schimbarea tâmplăriei cu tâmplărie performantă energetic din aluminiu cu geam termopan, montarea unui sistem automat de umbrire exterioara pe fațadă S-V, modernizarea sistemului de iluminat cu corpuri tip LED, senzori de mișcare și de intensitate solară, folosirea echipamentelor de producere a energiei din surse regenerabile (panouri fotovoltaice) și utilizarea unor sisteme individuale de ventilare mecanică cu recuperare de căldura.