Capricci, o aventură culinară unică. Celebrul chef Sebok gătește pentru sătmăreni
Restaurantul Capricci îi așteaptă pe sătmărenii dornici de aventuri culinare. Sub semnătura celebrului chef Henrik Sebok, gurmanzii se vor putea bucura de preparate pline de savoare, pregătite doar din cele mai bune și proaspete ingrediente.
Experiență culinară la superlativ
Odată cu deschiderea noii locații, sătmărenii care caută o aventură culinară de excepție au un loc doar al lor pentru a se putea răsfăța cu cele mai sofisticate dar și cele mai delicioase preparate. La restaurantul Capricci din Satu Mare Shopping City, clienții sunt invitați să parcurgă o adevărată odisee gastronomică, din care nu lipsesc preparatele sofisticate, dar și cele simple, deosebit de savuroase, și asta pentru că sunt pregătite doar din cele mai bune ingrediente.
De altfel, ingredientele de calitate, proaspete și respectul pentru procesul de producție sunt secretele unui preparat nu doar delicios, ci și hrănitor, spune chef Henrik Sebok, cel care și-a și lăsat amprenta pe meniul celor de la Capricci.
Chef Sebok a adus o selecție proprie de preparate
Sebok a adus la Capricci propria selecție de preparate culinare internaționale, și chiar dacă ele nu vor fi complicate, chef-ul promite că pentru clienți va fi cu siguranță o experiență pe măsura așteptărilor. Iar ingredientelor de calitate li se adaugă precizia execuție, pe care bucătarii o vor învăța chiar de la chef Sebok.
“Ceea ce am făcut pentru acest restaurant este un meniu nu foarte complicat, dar extrem de proaspăt și preparat la perfecție. Utilizăm doar cele mai bune și de calitate ingrediente de pe piață, chiar dacă nu sunt din zonă, le comandăm de la Cluj, București și dacă este nevoie, chiar din afara țării. Țelul nostru este să folosim cele mai bune ingrediente, iar preparatul și servirea trebuie să fie perfecte,” spune chef Sebok despre meniul de la Capricci.
Chef Sebok este convins că sătmărenii vor aprecia calitatea preparatelor încă de la prima degustare și asta pentru că indiferent dacă sunt sau nu amatori de mâncăruri exotice, ceea ce contează este să regăsească în preparate gustul de acasă, gustul și savoarea mâncării care nu a fost compromisă de aditivi și chimicale.
”Cred că oricine care are o minte deschisă, apreciază mâncarea bună și imediat pot să recunoască calitatea, atunci când o gustă. Când vorbim de paste, de paste proaspete, de smântână, de unt adus din Franța. Este gustul pe care mâncărurile ar trebui să le aibă, gustul pe care îl aveau, acum 30-40 de ani, înainte să fie amestecate cu atât de multe chimicale. Untul era unt, făcut din laptele de vacă. Din păcate, calitatea ingredientelor a fost compromisă”, explică celebrul chef.
Preparat special pentru sătmăreni
La Capricci, sătmărenii vor putea să deguste și un preparat cu totul special, unul pe care chef Sebok, cu cei peste 30 de ani ai săi de experiență în fine dining, nu l-a mai pregătit pentru niciun restaurant. Este vorba despre o friptură de porc pe care chef Sebok obișnuiește să o prepare acasă, pentru copiii săi.
“Avem un preparat special, aripi de porc, așa le spune, dar de fapt, este ceva diferit, este un preparat la cuptor, asezonat cu mirodenii, servit cu cartofi piure cremoși și varză alba sote, cu bacon și chimen, care se apropie de tradițiile gastronomice locale. Este un preparat pe care l-am gătit pentru prima oară aici și de fapt, nu l-am mai făcut niciodată altundeva decât acasă, pentru copiii mei. Este doar una dintre specialități și asta pentru că tot ce este pe meniu este special,” spune Sebok.
Iar restaurantul Capricci are multe de oferit și celor care au nevoi alimentare speciale. În plus, o atenție specială a fost acordată și valorilor nutriționale ale preparatelor din meniu.
“Toate preparatele au fost gândite la perfecție, inclusiv din punct de vedere nutrițional. Inclusiv persoanele care au nevoie de un meniu special pot găsi aici paste fără gluten, oferim paste din cereale integrale, deci încercăm să acoperim și această nișă, a persoanelor care au nevoie alimentare speciale. Șitu asta pentru că am umblat prin restaurante și știu cât de mult contează aceste mici detalii, care fac diferența. Și așa ar trebui să fie peste tot,” a mai spus chef Henrik Sebok.
Sătmărenii merită un astfel de restaurant
Bogdan Fușle, unul cei doi investitori, susține că l-a adus pe Chef Henrik Sebok pentru a demonstra că și în Satu Mare se pot face lucruri de înaltă calitate. Chef Henrik a pregătit o echipă de bucătari sătmăreni și va reveni periodic pentru ca totul să mențină la cel mai înalt standard.
”L-am adus pe chef Henrik Sebok tocmai pentru că am vrut să demonstrăm că și în Satu Mare putem să facem o treabă frumoasă, de înaltă calitate. Am vrut să aducem alt gen de preparate culinare. Mult mai calitative, prin care noi încercăm să menținem un standard înalt. Henrik va reveni la Satu Mare periodic și se va asigura că preparatele respectă cu strictețe rețetele sale”, au spus Bogdan Fușle și Sorin Gogan.
Sorin Gogan, cel care a împărtășit visul lui Bogdan Fușle, investind în acest proiect unic în Satu Mare, a precizat că totul este calculat, pentru ca orice greșeală să fie exclusă. Practic, există chiar și aparate care fierb pastele, spre exemplu, la secundă. Adică, putem spune adio macaroanelor fierte până la refuz și ne putem delecta cu paste ”al dente”, exact așa cum ar trebui să fie!
Chef Daniel Danciu este cel care se va ocupa ca toate rețetele aduse la Satu Mare de către chef Henrik Sebok să fie respectate cu cea mai mare strictețe. Daniel Danciu este unul dintre cei mai buni și apreciați bucătari din Satu Mare, garanția unor rețete spectaculoase.
Succes și mulți clienți! Dar …și untul românesc e foarte bun, nu doar cel adus din Franța! Garantat 100% !
View Comment