Beneficiile pentru sănătate ale unei podele curate
Știm cu toții că o podea curată este importantă pentru a ne păstra casele ordonate și prezentabile. Dar știați că există, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate dacă aveți o podea curată?
Iată doar câteva dintre modurile în care o podea curată vă poate îmbunătăți sănătatea:
- Reduce nivelul de praf – O acumulare de praf pe podele poate duce la o creștere a particulelor de praf în suspensie în aer, ceea ce poate fi dăunător pentru sistemul tău respirator. Curățarea regulată a podelelor va ajuta la reducerea nivelului de praf și vă va proteja plămânii de particulele dăunătoare.
- Previne alunecările și căzăturile – O podea dezordonată sau murdară este una dintre cele mai frecvente cauze ale alunecărilor și căzăturilor, care pot duce la răni grave. Păstrarea podelelor curate va ajuta la prevenirea accidentelor, menținându-vă în siguranță.
- Reduce alergenii – Dacă suferiți de alergii, atunci, a avea o podea curată poate face o mare diferență în ceea ce privește simptomele dumneavoastră. Acarienii de praf și alți alergeni adoră să se ascundă în covoare și pe suprafețele dure, astfel încât curățarea regulată va ajuta la reducerea numărului acestora și la diminuarea severității simptomelor de alergie, cum ar fi strănut, mâncărimi ale ochilor și curgerea nasului.
Diferite metode de curățare a podelelor
Există mai multe moduri de a vă curăța podelele, în funcție de tipul de pardoseală pe care o aveți. Pentru pardoselile din lemn masiv, de obicei, este suficient să aspirați, să măturați și să ștergeți praful cu un mop profesional sau o cârpă din microfibră. Puteți, de asemenea, să aspirați cu un accesoriu cu perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi care s-au acumulat sau puteți utiliza aspiratoare profesioanale sau aspiratoare verticale cu o putere mare de aspirare, pentru a vă ușura munca. Dacă pardoselile din lemn masiv au un aspect tern, puteți folosi un săpun cu ulei natural pentru a le da strălucire.
Pardoselile din gresie și linoleum pot fi măturate și șterse cu apă caldă și detergent ușor. De asemenea, puteți folosi oțetul ca un detergent natural eficient pentru aceste tipuri de suprafețe. Asigurați-vă că le clătiți bine după aceea, astfel încât să nu rămână reziduuri. Pardoselile din piatră trebuie măturate mai întâi și apoi curățate cu un detergent cu pH neutru, special conceput pentru suprafețele din piatră. Din nou, clătiți bine după curățare pentru ca suprafața să nu rămână lipicioasă sau umedă.
În ceea ce privește covoarele, acestea trebuie aspirate în mod regulat pentru a preveni ca murdăria și praful să se depună în fibre, unde devine dificil de îndepărtat. Curățarea în profunzime a covoarelor presupune utilizarea unor mașini speciale care spală covoarele cu șampon și extrag apoi apa murdară. Acest lucru ar trebui făcut la câteva luni sau mai des, în special dacă aveți în locuință copii sau animale de companie.
În general, curățarea podelelor nu este o sarcină dificilă. Cu toate acestea, este important să alegeți metoda și produsele potrivite pentru tipul dvs. specific de pardoseală. Pentru a asigura un nivel și mai ridicat de curățare și de igienă, și pentru a vă asigura că toate bacteriile sunt eliminate, puteți utiliza un aspirator cu aburi, care reduce utilizarea substanțelor chimice cu până la 80%. Oricare este varianta pe care o alegeți, asigurați-vă că citiți etichetele de pe toate produsele de curățare și urmați cu atenție instrucțiunile producătorului. De asemenea, alegeți echipamentele de curățenie potrivite pentru fiecare suprafață. Cu puțin timp și efort, vă puteți păstra podelele curate și noi și totodată, nivelul de sănătate ridicat.