Așa ceva! Doi sătmăreni au vrut să scape de hoți, dar s-au ales ei cu dosar penal

Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, instrumentează două dosare penale care au ca obiect al infracțiunii instalarea de sisteme de alarmă împotriva efracției, fără licență.

Astfel, un bărbat, de 32 de ani, din Bogdand și unul, de 42 de ani, din Satu Mare, sunt cercetați penal pentru faptul că au instalat sisteme de alarmă împotriva efracției, la punctele de vânzare a două societăți comerciale, fără a deține licență în acest scop.

În conformitate cu prevederile Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, persoanele fizice sau juridice pot desfășura activități de proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției, numai pe baza licenței eliberate de Inspectoratul General al Poliției Române cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informații.

Nerespectarea acestor prevederi legale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

În temeiul aceleiași legi, societățile comerciale care instalează sisteme tehnice de alarmă sau componente ale acestora, cu persoane fizice sau juridice nelicențiate, riscă sancțiune contravențională cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Inregistrare-domenii-728x90

2 Comments on "Așa ceva! Doi sătmăreni au vrut să scape de hoți, dar s-au ales ei cu dosar penal"

  1. Fără cuvinte | ianuarie 12, 2017 at 23:21 |

    In multe tari se vând la orice magazin de diy. Oricine e liber sa și le instaleze. La fel ca sistemele cctv. Ridicola lege. Ridicola țara.

    View Comment
  2. Firmele care comercializeaza,instaleaza,asigura service sistemelor de alarma,apartin in mare parte politistilor.Celelalte “cotizeaza” la greu pt a obtine autorizatiile necesare.In multe cazuri asigura si monitorizarea lor,avind ca obiect de activitate si “paza si protectie”.Ar fi o pierdere imensa la capitolul “venituri” daca fiecare si-ar putea cumpara sistemul dorit,si la un sfirsit de saptamina l-ar instala cu ajutorul vecinului.Fiti sigur ca sistemele complexe care necesita programare nu vor fi instalate in DIY.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre Politia Rutiera
Inconștiență! Un puștan a condus o mașină cu 108 km/h în municipiul Satu Mare

Închide