ANCHETĂ. Cum a fost omorâtă Olimpia Satu Mare. O poveste cu incompetenți și ”blatiști”
Când vine vorba despre Olimpia Satu Mare, mai toate persoanele implicate în fenomen se bat cu pumnii în piept. Strategii peste strategii, manageri aduși pe bani mulți, bani publici pe care nu îi dăm doar pentru a ne încorda mușchii sau meciuri trântite de unii jucători. Acesta este peisajul insalubru în care și-a dat duhul Olimpia Satu Mare, o echipă fondată în 1921 și omorâtă de mai multe ori în ultimii 25 de ani. Anul acesta a fost sugrumată cu grație de ”microbiști”.
O ultimă șansă…irosită
Situatia financiară și sportivă în care se află clubul de fotbal Olimpia nu mai permite nici un fel de așteptare legată de câți bani va încasa clubul de la membrii asociați și fondatori în cursul anului 2018 și, mai ales, când va încasa acești bani? Ambele întrebări trebuie să-și găsească cât mai rapid răspunsul pentru că cei care încă mai conduc clubul să poată să își facă o strategie pentru acest an.
Fiind clar că șansele sunt aproape de zero ca echipa de seniori să se mențină în Liga a 2-a la finalul actualei ediții de campionat, trebuie pregătit terenul pentru sezonul următor. Adică revenirea în Liga a III-a după cinci sezoane petrecute în anticamera Ligii 1.
Primăria Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Olimpia 2008 Satu Mare sunt cei trei membri fondatori și asociati în club. Potrivit statului, Municipiul Satu Mare are de achitat către club 1,7 milioane lei (LE-A ACHITAT), Județul Satu Mare 1,2 milioane lei, iar conform Statutului AS FC Olimpia 2008 Satu Mare a venit cu ,,știința,, în momentul fondării clubului. Cu a cui ,,știință” nu prea ne dăm seama. Sau dacă e vorba de (ne)știință, ne cam dăm seama despre cine e vorba. Indivizi care conduc în continuare fotbalul, fie el și la nivel județean.
Propuneri de ”retrogradare” forțată
În cercuri restrânse se vorbește că persoane/personaje din Asociația Județeană de Fotbal ar fi făcut propuneri prin intermediari către conducătorii municipiului si ai județului un loc în Liga a IV-a Elite la mijlocul sezonului pentru o nouă echipă Olimpia. După care regulamente nu știm, pentru că nu există această posibilitate. Dar poate unii știu mai bine și pot rezolva această situație. Vorba aia: dacă nu curge, picură.
Jale cu J mare!
Revenind la Olimpia din ziua de azi, toată lumea așteaptă un semn din partea autorităților. Un semn cert dacă continuă sau nu să finanțeze clubul. Momentan, la Olimpia e tristețe mare. Păi, cum să fie dacă nu ți-ai luat salariul de mai bine de o jumătate de an, și nimeni nu știe în ce direcție să apuce, tocmai pentru că cei care ar trebui nu spun nimic.
În timp ce conducătorii și antrenorii nu pot să facă un program pre-competițional din lipsă de bani, jucătorii mai de valoare își caută echipe, și dacă răspunsurile întârzie să apară, cu siguranță vor pleca. Cu sau fără acordul conducerii, ei putând deveni liberi să-și caute echipe prin Comisiiile FRF.
Plan de austeritate
Din surse sigure am aflat că la sfârșitul anului trecut conducerea clubului a depus la Municipiul Satu Mare și Consiliul Judetean Satu Mare bugetul necesar pentru acest an, buget numit de austeritate prin care se urmărește, pe lângă desfășurarea activității în condiții normale, și acoperirea unei părți însemnate din datoriile clubului, aproximativ 50%.
Rămâne de văzut ce vor decide membrii fondatori și asociați ai clubului. Însă trebuie să se decidă cât mai repede, pentru că pe 17 ianuarie clubul trebuie să achite memoriile către cinci foști jucători, iar dacă nu se întâmplă acest lucru, Olimpia va fi depunctată cu 10 puncte în clasamentul Ligii a 2-a!
Bilanț la final de an
Chiar dacă vom fi răi sau nu, trebuie să spunem că cei care au hotărât aducerea la Satu Mare a unor super manageri, ar trebui să-și asume. Unii aduși cu surle și trâmbițe au cheltuit 3.300.000 lei în 11 luni de mandat, iar ultimul – sătmărean dedicat – a beneficiat de 100.000 lei în trei luni de mandat. De când se află la conducerea clubului.
De exemplu, după demiterea lui Karda Attila de la Olimpia, angajații, aici includem și jucătorii, aveau cinci salarii restante, iar acum au șapte salarii restante. Să calculeze cei care se pricep la matematică!
În loc de ”Odihnească-se în pace”!
Și, în încheiere, trebuie menționat faptul că Olimpia a încheiat anul 2017 datorită câtorva oameni care au ajutat prin sponsorizări sau împrumuturi clubul să facă deplasările și să organizeze meciurile de pe teren propriu.
Nota redacției: Cum se poate că toți iubesc Olimpia, dar toți au jumulit-o?!
Propun inca o majorare a impozitelor si taxelor locale pt a „sponzoriza ” aceste „personaje inportante ” VIP-uri, care i-si duc traiul in Olimpia.Daca vor sa bata mingea,trimiteti-i la munca , chiar si „in folosul comunitatii” sau sint profesionisti si au scutire de la medic? Sau sa-si caute sponzori sa nu stea cu mina intinsa dupa bani intre doua chefuri si betii zdravene.
View CommentScuze pt textul redactat gresit:
View Commentpersonaje importante ” VIP-uri, care isi duc traiul in Olimpia