Cum s-au dezvoltat ștrandurile din județul Satu Mare în ultimii ani. Maghiarii nu stau liniștiți
Inaugurate sau modernizate în urmă cu câţiva ani, ştrandurile termale din judeţul Satu Mare încep să facă faţă concurenţei din Ungaria. În urmă cu cinci sau şase ani, la fiecare sfârşit de săptămână mii de sătmăreni plecau la ştrandurile din judeţul învecinat Szabolcs- Szatmar- Bereg, cum ar fi cele de la Sosto- Nyiregyhaza, Vasarosnameny, Nyirbator, respectiv la cele din Debrecen sau Hajduszoboszlo.
Acum, situaţia s-a schimbat. Atât în timpul săptămânii, dar mai ales în weekend, sătmărenii aleg să se răcorească la ştrandurile din judeţul nostru. Spre norocul lor, au de unde alege. În municipiul Satu Mare funcţionează două ştranduri, alături de cele din Carei, Tăşnad, Acâş şi Mihăieni.
Ştrandurile din judeţul nostru au investit continuu pentru a face faţă concurenţei din Ungaria. În urma unei investiţii de circa 7 milioane de euro, fostul ştrand municipal, devenit Nord Vest Termal Park, oferă servicii la standarde europene.
Ştrandul Aquastar a fost proiectat şi construit din start după modelul acvaparcurilor din estul Ungariei. În urma unor investiţii private, ştrandul din Carei a fost modernizat şi s-a extins continuu în ultimii ani.
N-au lipsit investiţiile importante nici la ştrandul termal din Tăşnad, care au dus la o dezvoltare importantă a spaţiilor de cazare. Atrăgând anual peste 250.000 de turişti din judeţele Sălaj, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Cluj şi Bihor, staţiunea Tăşnad dispune de peste 1.300 de locuri de cazare omologate, situate în hoteluri, moteluri, pensiuni şi case particulare.
Investiţiile în modernizare n-au lipsit în ultimii ani nici la ştrandurile din Acâş şi Mihăieni. Însă, pentru a ţine piept în continuare concurenţei acvaparcurilor din Ungaria, ştrandurile din judeţul Satu Mare vor fi nevoite să investească continuu în modernizare şi creşterea capacităţilor de cazare.
Lipsa de interes a sătmărenilor vizavi de acvaparcurile din Ungaria şi-a pus amprenta şi asupra tranzacţiilor cu forinţi înregistrate la casele de schimb valutar. Potrivit patronilor şi angajaţilor acestor case de schimb valutar, tranzacţiile cu forinţi au scăzut mult în ultimii trei-patru ani, aproape înjumătăţindu-se.
În cursul anilor precedenţi, înainte de week-end toată lumea venea să cumpere forinţi. Fiecare sătmărean care mergea la ştrandurile din Ungaria schimba cel puţin 10-15.000 de forinţi, în funcţie de buzunar.
Poate te interesează și Negrești-Oaș va avea un ștrand ultramodern
Se schimba mai putini forinti pt ca romanii au mai putini bani alocati pt recreere,benzina scumpaai ingreuneaza deplasarea mai departe.la termal nu aveau o posibilitate sa-ti inchizi lucrurile ,sa nuai zic de preturile triple din Ro.Ungaria are traditie ,au cel mai mare strand din Europa ,etc ,dincolo sunt 540 de bai termale…..sa nu mai zic de cel din pestera Miskolctapolca ..
View CommentLA NOI TOATE SUNT SCUMPE …..MAI BINE MA DUC IN UNGARIA , MACAR SUNT SERVIT CALUMEA.
View CommentNu, dar dacă biletele s-au scumpit, iar serviciile sunt mai proaste, putem să scriem?! Ups…
View CommentDecit la noi,mai bine dincolo.La noi apa e rece,mizerabila sí puteba clor,mai ales CA pentru copii nimic
View CommentNu pierde lupta cu cele din Ungaria. Vrajeala.
View CommentRomanii platesc cu cardu…nu cu forinti…