ANALIZĂ. Care sunt GHETOURILE din Satu Mare și câte persoane trăiesc acolo
Municipiul Satu Mare deţine aproape 18% din populaţie în zone dezavantajate, după multiple tipuri, conform Atlasului zonelor marginalizate din România, elaborat de Banca Mondială.
Documentul identifică o zonă de tip ghetou de blocuri în zona Micro 17 – strada Ostrovului, și o zonă istorică cu locuinţe sociale sau clădiri ocupate abuziv, strada Horea, nr. 6. Cumulat, 780 de persoane trăiesc în zone care se confruntă cu dificultăţi de ordin material și dezavantajate.
Zona cu cele mai multe persoane aflate în dificultate este cea din zona Ostrovului, în proximitatea cartierului Micro 17. O altă zonă cu probleme majore este strada Horea, nr. 6, acolo locuiesc zeci de persoane fără forme legale, care practică prostituția, furturile și chiar tâlhăriile.
Problema este că oficialii Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare susțin că nu au prea multe pârghii pentru combaterea fenomenului infracțional în aceste zone, respectiv că această sarcină revine Primăriei Satu Mare.
Primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că intenționează să mute ”asistații” de pe strada Horea pe strada Ostrovului, în noile blocuri reabilitate în zonă. Ceea ce înseamnă că în loc de două ghetouri vom aveam unul singur. Și, probabil, mult mai ușor de ținut sub control.
tot vorbiti de horea ca stau persoane fara forme legale aproape toti au contracte iar aia care fac spargeri si talharii nu au domiciliul acolo ci pe ostrovului dar vin acolo fac tot feluri de lucruri si apoi cei care stau pe horea sunt vorbiti politia ar trebui sa ia masuri nu numai sa faca razii dimineata la ora 6 cand acesti drogati nu sunt acolo sa vina in timpul zilei sa vada ce fac in parc si in scara blocului si sa urmareasca de undesi procura drogurile si de la cine??????? sa nu puneti pe toata lumea pe un loc ptr ca sta pe horea nr6
View Comment