Amenzi de mii de lei pentru două fast-food-uri din municipiul Satu Mare
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering, depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, pensiuni.
Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.
În urma acestor controale a fost aplicată 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.400 lei, – 2 Fast – Food – uri, din localitatea Satu Mare, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite.
D.S.V.S.A. Satu Mare, continuă seria de controale oficiale, tematice, cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în cantinele preșcolare și școlare, în unități tip catering care asigură mese calde în școli, cămine sau grădinițe, în unități școlare unde se desfășoară, Programul pilot o “ Masă Sănătoasă „ și în toate chioșcurile de incintă.
În paralel continuă și acțiunea de verificare a programului “ Laptele și cornul „ din unitățile de învățământ. Se verifică unitatea de origine a produsului, – numai produse ambalate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind igiena și siguranța produselor alimentare, transportul/livrarea acestuia, condițiile de manipulare și depozitare la destinație, modul și condițiile de monitorizare și control al temperaturii cerute de unitatea producătoare, distribuția produselor la elevi.