”Muncitorii” au ajuns să își bată joc de patroni. Cum fac bani fără să muncească o zi
Lipsa serioasă a forței de muncă îi împinge pe unii angajatori la măsuri disperate. Caută să aducă muncitori chiar și din alte zone ale țării, prin anunțurile la mica publicitate sau pe siturile de specialitate. Și nu oricum, ci le trimit inclusiv bani pentru tren sau autobuz. Doar că ”muncitorii” încasează banii și intră înapoi în bar.
Concret, sunt indivizi care răspund anunţurilor date la mica publicitate de către fermieri şi, sub pretextul că nu au resurse financiare nici măcar pentru bilet de tren, solicită viitorului angajator transferul unor sume de bani pentru a-și plăti biletul până în județul Satu Mare.
Un sătmărean a pățit-o de două ori. Chiar dacă a presimțit că va fi înșelat, nevoia de forță de muncă l-a făcut să spere până la capăt.
”Personal, am căzut în plasă de două ori. Deşi ştiam, simţeam înşelăciunea, disperarea, lipsa de muncitori m-a determinat să dau o şansă bunului simţ, care nu s-a dovedit să fie decât escrocherie. Am transferat, prin Poşta Română birou Satu Mare, suma de 420 de lei la Iaşi, pentru un anume (…). Pe 21 august, am transferat 370 de lei la Bârlad, pentru (…) din jud. Vaslui. Sper ca păţaniile mele să fie lecţie pentru alţi fermieri”, povestește un fermier sătmărean.
Sincer patronii ar trebui sa nu confunde muncitorii cu sclavi si sa dea lefuri corelate cu preturile. Platim preturi ca franta belgia sau olanda desi salariile sunt derizorii. Normal ca nimeni nu e serios.
View Comment@Anonim:
View CommentSincer și angajații români ar trebui să-și dea silința și să mai și lucreze, deoarece mulți fac alte treburi în loc să muncească, gen pauze de țigară, mers la wc, cafea și să nu uităm de ciubucuri și furtișaguri!
Angajații trebuie să fie conștienți de faptul că trebuie să-și producă cel puțin salariul plus celelalte cheltuieli și apoi să ceară salarii mai mari!