STATISTICĂ. Satu Mare, printre cele mai CORUPTE județe din România!
Județul Satu Mare este pe locul OPT la nivel național când vine vorba despre persoanele condamnate pentru corupție.
Mai exact, la nivelul județului Satu Mare există 1,68 de condamnări la suta de mii de locuitori. Lucrul cel mai grav este că 20,69% din condamnări au fost date pentru persoane cu funcții importante de conducere. De asemenea, 29% din condamnări au fost date pentru persoane din domeniul public de activitate.
Durata medie a unui proces este de 44 de luni, iar pedeapsa medie este de 35 de luni.
Ultimele condamnări de răsunet au fost cele ale fostul director al Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea și fostul şef al Biroului de Colectare și Executare Silită din cadrul Administrației Finanțelor Publice, Istvan Soos! Decizia a fost luată la sfârșitul lunii trecute de către magistrații Tribunalului Bihor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea în termen de 10 zile.
Mircea Ardelean a fost condamnat la: “8 ani închisoare în detenţie şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi, g cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsa complementară, dreptul de a ocupa o funcţie sau exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natură aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii potrivit art 65 alin 1 cod penal”.
Omul de afaceri Gheorghe Moiş a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni închisoare și 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II a, b și c cod penal de la 1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsa complementară, dreptul de a ocupa o funcție sau exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natură aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii potrivit art 65 alin 1 cod penal de la 1968.
Istvan Soos a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare în detenţie şi 5 ani pedeapsă complementară. Omul de afaceri Mihai Crişan a primit pedeapsa de 2 ani și 10 luni închisoare, iar Becski Daniel Gheorghe la 5 ani şi 8 luni închisoare
Magistrații au dispus confiscarea specială de la inculpatul Mircea Ardelean a sumei de 23.614 lei, reprezentand contravaloarea mitei primite de la inculpatul Mois Gheorghe (valoare renovare apartament), precum și a sumei relative de 7700 lei reprezentând contravaloarea mobilierului primit prin intermediul inculpatului Soos Istvan.
De asemenea, dispune confiscarea extinsă de la inculpatul Ardelean Ioan Mircea a sumelor de: 38,886 lei (diferența rămasă dupa scăderea confiscării speciale), 25.000 euro, precum și 36 de monede din metal galben, cu o valoare de aprox.37.000 de euro), sume pe care inculpatul nu le poate justifica.
Condamnaţii sunt obligaţi şi la cheltuieli judiciare după cum urmează Soos Istvan la 11.000 lei, Ardelean Mircea 20. 000 lei, Mois Gheorghe 13.000 lei, Becski Daniel şi Crilan Mihai câte 9.000 lei.
De magistrații Sătmăreni corupțide, ce nu scrieți un articol.
View Comment