Labritinul reciclării, proiect derulat de cei de la Protecția Mediului împreună cu unitățile școlare, este tot mai aproape de finalizare. În plus, harnicii elevi nu s-au limitat doar la a strânge și ordona PET-uri, ci pregătesc și mascote din materiale reciclabile.
Labirintul reciclării este tot mai aproape de finalizare, spun cei de la Agenția pentru Protecția Mediului, inițiatori ai proiectului. Un număr de 75 de instituții de învățământ preșcolare și școlare: 47 gimnazii, 20 licee, 6 grădinițe, precum și Palatul Copiilor Satu Mare, Asociația Satul de Lut s-au înscris în proiect și au început construcția diferitelor tronsoane.
Iar elevii nu se limitează doar la colectarea și îmbinarea PET-urilor, ci au început să lucreze și la mascote din materiale reciclabile.
„Realizarea elementelor de gard din ”Labirintul reciclării” se face cu ajutorul elevilor coordonați de cadre didactice, elevi care s-au dovedit a fi foarte implicați în toate activitățile cu conotație de mediu, punând accent pe unul din cel mai important indicator de evaluare care este CALITATEA. În paralel cu realizarea elementului de gard, la nivelul fiecărei unități participante se realizează și mascote din materiale reciclabile care vor reprezinta specii din flora și fauna specifică sitului Natura2000 ”Someșul Inferior”, spun cei de la APM.
În perioada următoare, odată cu realizarea elementelor de gard, acestea vor fi predate la Centrul de recreere Atea, unde este pregătit deja terenul pentru construcția labirintului. După finalizarea ”Labirintului reciclării”, cu ocazia Lunii Pădurii, pe traseul acestuia se va planta gard viu de carpen care-l va proteja pe viitor de intemperii și va contribui la creșterea suprafeței de spații verzi din județ.
Festivitatea de deschidere a ”Labirintului reciclării” precum și premierea unităților de învățământ participante și desemnarea școlii sau a grădiniței anului va avea loc cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie 2019, la Centrul de recreere ”Kentaur” din Atea.