SURPRIZA Google de Halloween: Un joc pentru amatorii de stafii
Surpriză din partea Google de Halloween. Pe pagina principală a motorului de căutare, utilizatorii sunt îndemnați să colecționeze „flăcări spirituale.”
Google marchează sărbătoarea de Halloween nu printr-un doodle, așa cum ne-a obișnuit, ci printr-un joc, așa cum a făcut-o și anul trecut. Dacă atunci utilizatorii erau îndemnați să urmeze traseul unei vrăjitoare, acum ei se pot angaja într-un „duel al stafiilor”. Iar jocul se poate transforma și într-o competiție între prieteni.
Câștigătorul este cel care reușește să colecționeze cele mai multe „flăcări spirituale”.
Chiar dacă par simpliste, jocurile aniversare Google se bucură de un succes mare printre internauți.
Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, dar care se bucură de cea mai mare popularitate în Statele Unite, de unde a fost și exportată în alte țări. Potrivit tradiției, în noaptea de Halloween barierele dintre vii și morți sunt dărâmate, iar cei decedați pot umbla liberi pe pământ.
Pentru celți, sărbătoarea de Halloween însemna focuri de tabără și festinuri, în cinstea celor dispăruți. Tradiția reține și faptul că se aprindeau lumânări și se rosteau rugăciuni, pentru a împăca sufletele revenite pe pământ.
Tradiții de Halloween
Printre cele mai des întâlnite tradiții de Halloween se numără și costumarea în personaje înfricoșătoare. Măștile aveau menirea de a induce în eroare demonii care băntuiau printre cei vii odată cu Ziua Morților.
O altă tradiție este cea legată de colindatul, în costum, pe la casele vecinilor. Obiceiul ar veni din Evul Mediu. Atunci, nu doar copiii, ci și adulții se îmbrăcau în costume și colindau pe la casele celor avuți, cerând în schimbul rugăciunilor și cântărilor pentru cei decedați, bani și mâncare.
Un alt obicei, care este tot mai prezent și la noi, este sculptarea dovlecilor. Tradiția a început în Irlanda doar că, în lipsa dovleacului, irlandezii foloseau ridichi sau napi în care erau puși cărbuni încinși. Odată ajunși în Lumea Nouă, emigranții irlandezi au înlocuit napii cu dovleci. Treptat, cărbunele a fost și el înlocuit de lumânare.