Cetatea Ardudului a fost din nou invadată de cavaleri și domnițe. Pentru a VI-a oară! Tema propusă pentru ediția din acest an a fost “Drumul celor 100 de eroi”. Cel care a pus în scenă şi anul acesta regia festivalului a fost cunoscutul regizor al Teatrul Național Târgu Mureş, Liviu Pancu. Nimeni altul decât ce care este și Marele Lup al Ordinului Cavalerilor Lup.
Atipic, faţă de cum ne-am obişnuit până acum, taberele cavalereşti au fost instalate în afara cetăţii, iar de-a lungul celor trei zile cât a durat festivalul, în cele trei locații, și anume Platoul de la beciuri, curtea Cetății Ardud și Parcul de sub Cetate, au avut loc o serie de manifestări cu iz medieval, de la turniruri, spectacole, producții cu specific medieval și multe altele.
De mare efect, mai ales pentru copii, au fost prezentarea unor tehnici de luptă, cursurile de heraldică şi pictură medievală, show-urile pirotehnice dar şi animaţiile medievale proiectate pe Cetatea Ardudului. Concertele celor de la Terra Alba, Nomen est Omen, Corbu şi Bucovina au făcut să trepideze zidurile cetăţii iar spectacolul vedetă a fost indiscutabil “România 100 –Spirit Românesc“.
De asemenea, sâmbătă s-a desfășurat simpozionul de istorie ”Ardudul în preajma Marii Uniri” care a avut loc sâmbătă, în Cetatea din Ardud, având ca și invitați pe: asist. univ. dr.. Lucian Turcu, Facultatea de istorie – Universitatea Babes Bolyai din Cluj, dr. Livia Ardelean, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale din Cluj, dr. Viorel Ciubotă, cercetător științific Satu Mare, drd. Marta Cordea, Biblioteca Județeană Satu Mare și dr. Viorel Câmpean, Biblioteca Județeană Satu Mare.
În anul Centenarului, Primăria Ardud și Consiliul local Ardud, Asociația Culturală „Augustin Mircea” au organizat lansarea primului volum al monografiei orașului Ardud, semnat de Ștefan Berci. Evenimentul s-a desfășurat duminică, în Cetatea Ardud. La lansarea de carte a participat și trupa Nomen Est Omen, condusă de către Prof. univ. dr. Mihai Plămădeală din București.