Spitalul Județean are bucătărie proprie! Adio, mâncare rece, la caserole
Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, a precizat că de duminică, 1 iulie, intră în funcțiune noua bucătărie. După ce de peste un deceniu, mai exact din 2005, ”Bucătăria” a fost externalizată la Spitalul Județean Satu Mare, firme private furnizând mâncarea (care de multe ori ajungea rece și fără gust), din 1 iulie se va redeschide cantina. Practic, hrana pacienților se va asigura în regie proprie.
Managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, a precizat că se lucrează la redeschiderea bucătăriei de câteva luni. A fost nevoie de organizarea unor licitații pentru furnizarea materiei prime, a aparatelor necesare și punerea la punct a sistemului de furnizare.
Costul unui meniu variază între 10 și 16 lei/zi, totul depinde de natura afecțiunii pacientului. Bucătăria Spitalului Județean va putea asigura până la 900 de porții în fiecare zi. Pentru a funcționa în condiții optime este nevoie de 32 de bucătari, cofetari și personal auxiliar.
Astfel, Spitalul Județean încearcă să ofere servicii hoteliere complete și în regie proprie. Se vor externaliza doar serviciile pe care cei din conducerea unității nu vor reuși să le acopere. Se pare că următorul serviciu reînființat va fi ”Spălătoria”, după același model și logică: unitatea proprie înseamnă o monitorizare mai atentă și servicii de calitate. Adică, mâncare mai gustoasă și calcă, respectiv o curățenie mai mare