A început nebunia în vămi! Cod roșu pentru camioane la Petea
A început deja aglomerația la granița de vest a țării, cu o săptămână înainte ca Ungaria să impună restricții de trafic pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Timpii de așteptare la mai multe puncte de trecere a frontierei au crescut și au ajuns chiar și la peste trei ore.
Coloane de TIR-uri sunt și la punctele de trecere din județul Satu Mare. La Petea s-a instituit un cod roșu, ceea ce înseamnă că timpii de așteptare pentru tranzitarea punctului de trcere al frontierei este de peste 120 de minute. Pe sensul de intrare se lucrează pe o arteră, iar pe sensul de ieșire din țară se lucrează pe două artere.
La Punctul de Trecere al Frontierei de la Halmeu s-a instituit un cod galben, potrivit aplicației traficonline, un serviciu al Poliției de Frontieră. Timpii de așteptare depășesc 30 de minute, fiind deschisă câte o arteră atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire.
Poliția de frontieră a anunțat deja luarea unor măsuri suplimentare pentru a gestiona traficul crescut, având în vedere și aglomerațiile de la finalul săptămânii.
“Pentru fluidizarea traficului şi realizarea unui control operativ, conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus structurilor teritoriale măsuri de suplimentare a personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria. A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise cinci fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, la P.T.F. Vărşand două fluxuri, iar la P.T.F. Nădlac un flux. Având în vedere că la graniţa cu Ungaria formalităţile se efectuează în comun cu autorităţile de frontiera ungare, se ţine permanent legătura cu autorităţile din ţara vecină în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului,” se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.
De la ridicarea restricţiilor de week-end (începând din data de 25.03.2018, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 3.000 de automarfare, din care aproximativ 2.200 numai pe sensul de ieşire din ţară.