Prefectura SOMEAZĂ Primăria Satu Mare să REZOLVE clădirire pericol public din CENTRU
Instituția Prefectului informează că în urma evenimentului produs în data de 30 aprilie 2016, orele 14.00, în municipiul Satu Mare, pe strada Horea nr.2, când o bucată din balconul unei clădiri a căzut pe trotuar, la nivelul Instituției Prefectului a avut loc o ședință de lucru în care s-a realizat o scurtă analiză a tuturor clădirilor monument istoric din municipiul Satu Mare.
În cadrul ședinței de lucru reprezentanții instituțiilor cu competențe în domeniu ai Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare, Inspectoratului Județean în Construcții Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al Județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și-au prezentat punctele de vedere privind întreținerea și posibilitățile de reabilitare ale acestora.
Toți reprezentanții instituțiilor au arătat cu degetul către Primăria Satu Mare, care are o serie de obligații de respectat. Astfel, administrația locală trebuie să facă inventarierea clădirilor monument istoric și a altor imobile din ansambluri sau situri istorice aflate în proprietatea publică ori privată care prezintă risc pentru siguranța cetățeanului.
Identificarea de soluții pentru rezolvarea situațiilor imobilelor Hotel Dacia și a celui situat pe str. Rânduneleor nr.1 ( clădirea sprijinită în bârne).
Notificarea de către primăria municipiului Satu Mare a proprietarilor privați de imobile privind obligațiile care le revin în conformitate cu legislația în vigoare, Legea 422/2001.
Identificarea de fonduri necesare pentru reabilitarea clădirilor monument istoric și a altor imobile din ansambluri sau situri istorice aflate în proprietatea publică ori privată.
Marcarea zonelor cu probleme pentru a evita producerea unor situații de urgență, acestea venind în sprijinul și siguranța cetățenilor.