Un tânăr filipinez, îndrăgostit de Satu Mare, vrea să ofere sătmărenilor o experiență culinară exotică purtându-i pe țărmurile tropicale ale țării natale.
Un restaurant cu o poveste
Un tânăr filipinez îndrăgostit de orașul Satu Mare a decis să deschidă, primul restaurant cu preparate și băuturi după cele mai savuroase rețete din Filipine: Manila – Filipino Food.
Danny Schonberger are 26 de ani și se simte un sătmărean autentic. Asta deși, cea mai mare parte a vieții și-a peterecut-o în Flipine, țara de origine a mamei sale, și în New York. În 2003 a ajuns cu familia la Satu Mare iar Danny spune că a fost cucerit de șarmul vieții liniștite din oraș dar și de oamenii ospitalieri. Așa că a decis să rămână aici și s-a apucat să învețe de la zero limba și obiceiurile locului.
”Satu Mare mi s-a părut un oraş foarte liniştit şi cu oameni de treabă. A trebuit să o iau de la zero atât cu limba, care mi s-a părut extrem de ciudată la început, dar şi cu obiceiurile de aici. “, spune Danny.
Iar în timp ce Danny începea să se simtă tot mai acasă pe meleagurile sătmărene, în bucătărie, mama sa avea grijă să astâmpere dorul de tărâmurile natale pregătind cu minuțiozitate preparatele culinare tradiționale din Filipine.
Așa s-a născut și ideea de a deschide la Satu Mare un resturant. Prietenii lui Danny au fost impresionați de tradiția culinară filipineze, care îmbină cu ingeniozitate gusturile autohtone cu moștenirile culturale spaniole și americane. Iar prietena sa l-a incurajat să deschidă un restaurant de tip catering și take away, convinsă fiind că gusturile exotice îi vor cuceri pe sătmăreni.
Un concept de mare efect
Manila Filipino Food le oferă sătmărenilor șansa de a se delecta cu preparate culinare exact așa cum sunt ele pregătite la peste 9000 de kilometri distanță de Satu Mare, pe plajele însorite din Manila.
Este o experiență de neuitat pentru gurmanzii care vor să vadă ce se întâmplă atunci când amesteci aromele asiatice cu tradiția occidentală! Aici nu este vorba de replicarea unor rețete tradiționale ci de o bucătăreasă din Filipine care pregătește mâncare, exact așa cum o făcea la ea acasă.
”Bucătăreasa noastră cunoaște tainele bucătăriei filipineze, și asta pentru că este din Filipine. Am făcut un sondaj în rândul a zeci de sătmăreni, care au degustat preparatele noastre, și toți au fost impresionați. Îi invit pe toți sătmărenii să se convingă de acest lucru”, a spus Danny Schonberger.
Specialitățile sunt oferite exclusiv la domiciliu, astfel încât clienții să poată savura pe-ndelete aromele exotice. Transportul, ambalajele și tacâmurile sunt din partea casei!
Produse și mâncare proaspete
Este foarte important de precizat că toate ingredientele sunt atent selecționate tocmai de către Danny Schonberger. Sunt cumpărate la primele ore ale dimineții, iar mâncarea este preparată pe loc, pentru ca gustul să fie pe măsura așteptărilor clienților.
Printre cele mai spectaculoase preparate sunt tăiețeii de orez cu piept de pui și legume în sos de soia; pieptul de pui cu bambus și ghimbir; pieptul de pui cu legume în sos de curry; pastele cornetti cu piept de pui, stafide, legume proaspete și dressing; chifteluțele din carne de porc cu legume în sos de roșii, pieptul de pui cu cartofi în sos de soia sau pieptul de pui cu legume în sos de roșii. Manila – Filipino Food are și deserturi și chiar răcoritoare naturale filipineze, produse din mango sau lime. Cu toate acestea, vor fi adăugate și alte specialități culinare filipineze care vor fi introduse in viitorul apropiat.
Unde și cum puteți comanda
Restaurantul Manila – Filipino Food este unul de tip ”takeaway & catering”, iar comenzile se pot face la numărul de telefon: 0771-065135. Dar puteți comanda direct la sediul firmei situat pe str. Eugen Lovinescu, nr. 3. Orar: Luni-Vineri între orele 11:00-20:00. Dar pentru mai multe detalii puteți vizita site-ul manilafood.ro.