FOTO. O farsă macabră le-a adus unor adolescenți dosare penale. Poliția, mobilizată în miez de noapte

Șase tineri sunt cercetați penal după o farsă macabră. Tinerii au speriat participanții la trafic, după ce au amplasat pe partea carosabilă a unui drum un manechin din paie, stropit cu substanță roșie, imitând victima unui accident rutier. Un șofer a sunat la Poliție pentru a sesiza incidentul, iar oamenii legii i-au găsit rapid pe cei șase „glumeți”. Incidentul, care a mai fost sesizat și în alte țări, inclusiv cu filmări pe rețelele de socializare, i-a făcut pe polițiști să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecințele grave ale unor astfel de fapte.
Totul s-a petrecut noaptea trecută, pe un drum național din județul Vaslui. Un tânăr șofer, în vârstă de 21 de ani, s-a oprit din mers când a văzut pe marginea șoselei ceea ce credea că este o persoană decedată, probabil în urma unui accident rutier. Era după miezul nopții, în comuna Muntenii de Sus.
Polițiștii au ajuns rapid la fața locului, doar ca să constate că, de fapt, era vorba despre un manechin, iar balta de sânge de pe carosabil nu era nimic altceva decât o substanță roșie.
„Având în vedere sesizarea, la fața locului a fost direcționat un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, care a constatat că cele sesizate nu se confirmă”, au precizat oamenii legii.
Nu le-a trebuit mult timp polițiștilor ca să-i găsească pe cei șase tineri iresponsabili, autorii farsei macabre. Este vorba despre niște adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, chiar din localitate.
„În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 aprilie 2025, șase tineri, cu vârste între 14 și 19 ani, din localitatea Satu Nou, ar fi amplasat pe partea carosabilă a drumului național DN 24, la ieșirea din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, un manechin din paie, îmbrăcat cu haine și stropit cu substanță roșie.
Acesta imita o persoană care ar fi fost victima unei infracțiuni, și astfel ar fi îngreunat și pus în pericol circulația pe sectorul de drum public respectiv, aducând atingere dreptului la liberă circulație a participanților la trafic”, explică polițiștii.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 339, alin (3), din Codul penal.
Poliția reamintește cetățenilor, în special tinerilor, că astfel de acțiuni pot avea consecințe grave, inclusiv:
- Crearea unei stări de panică în rândul participanților la trafic sau al trecătorilor;
- Atragerea inutilă a resurselor de intervenție (Poliție, Ambulanță, Pompieri, etc), care ar putea fi astfel împiedicate să intervină la urgențe reale;
- Punerea în pericol a siguranței rutiere, prin distragerea atenției conducătorilor auto și posibilitatea producerii unor evenimente rutiere reale cu consecințe grave.
„Facem apel la părinți și profesori să discute cu adolescenții despre riscurile și consecințele unor astfel de gesturi”, au mai avertizat oamenii legii.
