Amenzi pentru un restaurant și un fast-food din municipiul Satu Mare. Amendă și pentru o alimentară din județ

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 89 acțiuni de control.
Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe și piețe agroalimentare.
Controalele efectuate în unități sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea Programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.
În perioada 01.01. – 17. 04. 2025, în județul Satu Mare, nu au fost suspiciuni sau cazuri de toxiinfecții alimentare, în unitățile autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
În urma controalelor efectuate s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.200 Lei, din care 10.000 lei la un restaurant, din localitatea Satu Mare, 10.000 lei la un fast food din localitatea Satu Mare și 1. 200 lei la un magazin alimentar din localitatea Resighea, pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea transportului, depozitării și valorificării.
D.S.V.S.A. Satu – Mare continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a pensiunilor de pe raza județului, pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite.
În cazul în care, în urma controalelor efectuate, vor fi identificate produse alimentare preparate fără respectarea condițiilor de igienă, sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate și siguranță a alimentelor, prevăzuți de legislația în vigoare, inspectorii vor dispune, în regim de urgentă, măsuri de retragere din consum a acestora, precum și aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform legislației.
