Mii de locuri în școlile de ofițeri și subofițeri ai Armatei Române! Totul este gratuit, loc de muncă asigurat
Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar judeţean Satu Mare, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.
Avantajele urmării cursurilor unei instituţii militare de învăţământ sunt multiple. Pe toată durata pregătirii se oferă GRATUIT şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracurriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
La absolvirea formelor de învăţământ postliceal şi universitar, militarii beneficiază de un loc de muncă sigur, un venit bun şi alte avantaje materiale sau financiare care îţi asigură un trai decent, o profesie respectată în societate, şansa la o carieră de succes cu posibilităţi de promovare şi afirmare pe criterii de performanţă.
Pentru anul de învăţământ 2025/2026, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor din municipiul şi judeţul Satu Mare cu o ofertă educaţională generoasă:
* 816 locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 Colegii Naţionale Militare:
– Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 locuri;
– Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 locuri;
– Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 locuri;
– Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 locuri;
– Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza”, Constanța -144 locuri.
Termenul limită de înscriere este 21.03.2025.
* 431 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din:
– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 36 locuri;
– Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“, Braşov – 18 locuri;
– Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 16 locuri;
– Academia Tehnică Militară, ,,Ferdinand I” Bucureşti – 186 locuri;
– Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 34 locuri;
– Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București – 19 locuri;
– Institutul Medico – Militar, Bucureşti – 122 locuri din care 57 de locuri în vederea școlarizării în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, 45 de locuri în vederea școlarizării în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș, 10 locuri în vederea școlarizării în cadrul Universității din Oradea și 10 locuri în vederea școlarizării în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
* 695 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 5 şcoli militare:
-Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – Piteşti: 182 locuri
-Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc: 173 locuri
-Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ioan Murgescu” – Constanţa: 119 locuri
– Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu: 172 locuri
– Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr” – București: 49 locuri.
Durata studiilor – 2 ani.
* 713 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 4 şcoli militare:
– Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – Piteşti: 395 locuri
– Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc: 88 locuri
– Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu: 115 locuri
– Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr” – București: 115 locuri.
Durata studiilor – 1 an.
Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.
ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.
Pentru informații suplimentare referitoare la înscriere, selecție și admitere în instituțiile militare de învățământ, candidaţii domiciliaţi în judeţul Satu Mare trebuie să se adreseze Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare prin email la adresa [email protected], telefonic la telefoanele: 0261/717123, 0261/716513 int.129, sau 0735/305138 ori prezentându-se la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare situat în localitatea Satu Mare strada Petöfi Sándor nr.47, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00 – 16.00, marţi între orele 10.00 –18.00.
Mai multe informații referitoare la cariera militară se pot obține și prin intermediul contului de Facebook – CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN SATU MARE, de pe site–urile oficiale ale Ministerului Apărării Naţionale, la adresele www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.