Satu Mare, în topul județelor cu concedieri colective la final de an. Câți sătmăreni au rămas fără locuri de muncă
Cel puţin 3.180 de salariaţi din diverse industrii şi-au pierdut locul de muncă în urma deciziilor de concedieri colective luate de către angajatori în ultimele trei luni ale anului 2024, arată o analiză a Ziarului Financiar pe baza datelor centralizate de Inspectoratele Teritoriale de Muncă. Iar județul Satu Mare se află în topul concedierilor.
Domeniile în care s-au făcut cele mai multe concedieri colective în perioada octombrie-decembrie 2024, arată aceleaşi date, sunt producţia şi construcţiile. Cel puţin 300 de angajaţi care lucrau în aceste două domenii, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de ITM-urile judeţene, au fost concediaţi.
Cele mai multe concedieri, potrivit sursei citate, s-au făcut în județele Bacău, Alba, Dâmbovița și Suceava. În Alba, două firme au concediat peste 400 de angajați, în timp ce în Dâmbovița peste 350 de persoane și-au pierdut locul de muncă în ultimul trimestru din acest an. Cea mai gravă situație este, în schimb, în Bacău acolo unde, potrivit ZF, peste 900 de persoane și-au pierdut locurile de muncă în urma închiderii a zece firme.
Județul Satu Mare se află și el în topul județelor cu multe concedieri colective la final de an. Cei de la Ziarul Financiar spun că datele înregistrate arată că la nivelul județului nostru, nu mai puțin de 169 de salariați au rămas fără serviciu după concedierile colective operate de trei firme.
În Prahova, Cluj și Argeș, tot peste 100 de angajați și-au pierdut locurile de muncă în urma concedierilor colective din ultimele trei luni, în schimb cele trei județe se află sub Satu Mare în top.