FOTO/VIDEO. Pagube uriașe după ce o moară din județul Satu Mare a luat foc. De la ce a pornit totul
Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o moară de cereale din localitatea Sanislău. Pentru gestionarea situației de urgență, s-au deplasat la fața locului cadre militare ale Detașamentului de Pompieri Carei cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de stingere aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sanislău fiind solicitată în sprijin autoscara de lucru la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare.
Ajunse la locul solicitării, forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă și degajări de fum la fiecare nivel al morii, acesta fiind propagat și la nivelul acoperișului. Intervenția pentru stingerea incendiului a durat aproximativ șapte ore si a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire nu au fost persoane care au solicitat îngrijiri medicale.
În urma evenimentului, pompierii au salvat anexele de lângă moară formate din două depozite și trei silozuri de grâu iar pagubele constatate după finalizarea intervenției au fost: distrugerea acoperișului pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați, 30 tone de făină, 40 tone de grâu, utilaje electrice și alte bunuri depozitate în interiorul morii.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Nu au fost înregistrate victime.
@presa_sm Incendiu la o moară din județul Satu Mare #presasm #satumarestiri #stirism #isusatumare #pompieri #incendiu ♬ sunet original – presa_sm
Reamintim măsurile necesare pentru preîntâmpinarea incendiilor de acest gen, care pornesc de la scurtcircuitele electrice:
- efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
- verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
- nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
- instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
- amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.