FOTOGALERIE. Se montează pontoanele pe Someș, în centrul municipiului Satu Mare
Continuă lucrările în cadrul proiectului privind ”transformarea zonei degradate a malurilor Someşului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate”. Lucrările sunt efectuate de către firma Tarr & Tarr SRL, alături de Montelectro Light SRL, Nirvana Studio și Thermo Control. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție este de 6.219.472 lei.
Unul dintre cele mai spectaculoase elemente ale proiectului sunt pontoanele de mari dimensiuni de pe râul Someș. O firmă specializată le montează deja. Flotorii acestor pontoane sunt construite din polietilenă de înaltă densitate, care s-a dovedit a fi cea mai bună soluție pentru o durată îndelungată de viață, fiindcă acesta nu necesită întreținere. Avantajele utilizării de pontoane plutitoare: sunt cea mai bună soluție pentru amplasamentele cu nivelul apei fluctuant, structura pontonului este rezistentă și stabilă.
Proiectul va mai consta în remodelarea terenului şi transformarea acestuia într-un parc și un loc de promenadă pentru sătmăreni. În cadrul proiectului se va realiza dotarea zonei cu facilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber prin amenajare de alei, locuri de joacă, terenuri de sport / fitness, montarea de mobilier urban, instalaţii de iluminat, supraveghere video, distribuţie semnal Wi-Fi.
Malurile Someşului constituie astăzi cea mai mare rezervă de suprafeţe publice din oraş. Interdicţia de construire a reuşit să prezerveze caracterul natural al zonei aflate între diguri. Cele două diguri ce despart albia râului de oraş susţin cel mai important traseu pietonal al oraşului, pe direcţie Est-Vest.
Parcurse de principalul traseu pietonal şi velo al oraşului, malurile Someşului se pot transforma într-un parc care să alinieze în lungul său oferte de agrement şi sport. Amenajarea peisageră a malurilor râului şi mobilarea lor cu oferte de agrement creşte atractivitatea ca spaţiu public.
nu se vede mare lucru cu toate ca programul de modernizare mentioneaza aproape 1.5 mil EURO. cam scumpe serviciile de management de proiect si excavari…
View CommentNu ar fi rau sa vedem tot progresul de pana acum. Sper ca nu se spala ceva pe acolo…
Pacat de copaci…Malurile Somesului nu sunt arie protejata?
View CommentAdio arie naturala urbana, plaman verde. Se duce si asta. Oare expertii din 2023 care recomandau protejarea malurilor Somesului ce zic de aceasta interventie?
View CommentFoarte bine și frumoase promisiuni dar din păcate la noi în Romania toate lucrările se fac de parcă ar fi făcute de cei de la OSPICIU
View CommentUrcați pe o bicigletă si deplasați vă pe DIGUL SOMES în direcția VETIS OAR si veți credeți că sunteți în junglă pe arătură
Banii care au fost alocați pentru asfaltarea digului au fost FURAȚI ÎN PROPORȚIE DE 80%
Romania tara tuturor posibilităților cîrmuită de HOȚI SI CRIMINALI