FOTO. Pacient, despre mâncarea primită în Spitalul Județean: ”Oribilă, bătaie de joc”. Explicațiile specialiștilor
În mijlocul unei experiențe deja dificile din cauza bolii, un pacient internat într-o secție a Spitalului Județean Satu Mare a ridicat o problemă pe care mulți alții o resimt și o ignoră. Într-o declarație pentru PresaSM, acesta a dezvăluit un tablou dezolant. Pe lângă dificultățile pe care le întâmpină cu boala sa, pacientul a subliniat hrana necorespunzătoare pe care o primește.
Una dintre plângerile principale ale pacientului a fost legată de calitatea hranei. „E oribilă, o bătaie de joc!”, a declarat el, exprimându-și frustrarea față de meniul servit. Descrierile sale au relevat o realitate crudă: carne negătită corespunzător, orez insipid și zdrențe de morcovi ca garnitură. A povestit cum a fost nevoit să scuipe mâncarea și chiar să nu o poată înghiți din cauza calității îndoielnice.
În plus, pacientul a atras atenția asupra altor probleme, precum condițiile inconfortabile de temperatură din secție. „Caloriferul arde când afară sunt 25 de grade”, a spus el, subliniind disconfortul termic resimțit. Această situație este nu doar incomodă, ci și potențial periculoasă pentru pacienții cu afecțiuni precum rujeola, care necesită un mediu adecvat pentru recuperare.
Sunt șanse ca acesta să fie un caz izolat. Și asta pentru că mâncarea – în Spitalul Județean Satu Mare – a fost de obicei lăudată de către pacienți, care s-au declarat foarte mulțumiți de calitatea și cantitatea alimentelor.
ACTUALIZARE, 4.05.2024, ORA 09.00: Surse avizate din cadrul Spitalului Județean Satu Mare susțin că NU este vorba despre nicio greșeală, ci este un meniu special pentru bolnavii cu enterocolită, internați la spitalul de Boli Infecțioase.
”Meniurile noastre sunt aprobate de către o comisie formată din șase medici specialiști. Sunt secții pe care nu avem voie să dăm mâncare prăjită sau condimentată, spre exemplu. Este și cazul acelei secții, unde putem să dăm decât orez fiert, piept de pui fiert, necondimentat și morcovi. Aceasta este prescripția medicilor specialiști. Este vorba despre un regim alimentar strict. Nu ne putem juca cu sănătatea pacienților și ei trebuie să înțeleagă că au restricții impuse de către medici”, susțin surse din cadrul Blocului Alimentar al Spitalului Județean Satu Mare, pentru PresaSM.
este un caz particular, pentru că este bună mâncare acolo,am fost și eu,vreo 4 săptămâni
View CommentÎn ultimii 2 ani am fost internat de mai multe ori, mâncarea este bună și suficientă, puțină sare și are gust. Nemulțumiții să se interneze la 5 .
View Comment