SONDAJ. Satu Mare, printre cele mai puțin curate orașe din România
Braşov, Oradea şi Sfântul Gheorghe sunt cele mai curate oraşe din România, potrivit unui sondaj al celor de la Storia.ro. Studiul a fost făcut în legătură cu percepţia cetăţenilor asupra nivelului de curăţenie din oraşele şi cartierele în care locuiesc.
Ultimele poziţii în top sunt ocupate de Reşiţa, Călăraşi şi Brăila. Printre oraşele care au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curăţenie se mai numără şi Satu Mare, Focşani, Galaţi, Alexandria, Zalău, Suceava şi Bacău.
Percepţia asupra curăţeniei în oraşele din România este cea de-a cincea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al curăţeniei, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.
Curatenia ar trebui sa inceapa chiar de la Florisal intrucat unii angajati arunca din pubela gunoiul menajer si il lasa pe strada. Daca cei care platesc aceste servicii (cam scumpe) isi permit sa le spuna sa goleasca pubela in masina, devin agresivi. Pe banii tai risti sa incasezi pe langa ploaia de injuraturi si cate-un pumn… Trist si revoltator in acelasi timp!
View CommentCe așteptări să avem de la această firmă „eco”, când utilajele lor sunt antice și super-poluante, muncitorii sunt transportați cu remorca (alo, ITM!?! Dormiți?!?) și resturile pe care (unii dintre) noi le selectăm separat ei le adună la grămadă, că doar proștii de sătmăreni plătesc oricum …
View CommentÎntrebare pentru florisal: contractul l-am făcut pentru 3 persoane, pubela am primit-o de la ei, însă uneori, în unele săptămâni, se întâmplă să avem mai multe resturi menajere decât capacitatea pubelei noastre. Dacă punem un sac menajer lingă pubela, fiindcă nu mai încape în interiorul ei, tovarășii care colectează gunoiul ne lasă sacul – plin, evident – la poarta, nu îl iau. Dacă ai norocul sa fii acasă atunci când ei vin la colectare și ești drăguț și atent cu ei (înțelegeți exact ce vreau sa spun, dan le dai un banut…) îți iau și sacul. Dacă nu, îl ții pina săptămâna viitoare, când speri sa îl colecteze. Revenind: întrebarea mea este: ce cantitate de resturi menajere, pe românește cat gunoi am voie sa „produc” intr-o săptămâna, ca sa nu rămân cu el pe cap pina se face compost și binevoiește florisalul sa îl ridice?
View CommentIar dacă veți avea curiozitatea sa mergeți în 14 mai, lângă grădiniță, în apropierea adăpostului de noapte…veți avea o surpriza neplăcută în locul în care se depozitează resturile menajere. Merg zilnic la gradinita respectiva, este nepermis sa lași tu, operator de salubrizare, asa ceva lingă tomberoane…
@unu’ – utilajele sunt antice deoarece aceasta minunata firma „eco” si-a cheltuit banutii … exact, afara din judet … mai exact la cluj ca pitipoancele si baietii, la Mall. la propriul mall si cartier residential din cluj. asa stie aceeasta firma sa reinvesteasca banutii luati de la satmareni. bineinteles sprijinita de consiliul local si de minunatul razboinic primar Kereskenyi. oare cam cat o sa mai rabde satmarenii batjocura din partea autoritatilor si a acolitilor lor?
View Comment