Ghidul unei cămări complete
Atunci când vrei să economisești bani, o cămară plină de bunătăți îți poate veni în ajutor. Astfel, în contextul economic actual, o cămară completă nu este doar un lux, ci o necesitate. Dar cum ajungi să la cămara visurilor tale, în special dacă stai la bloc și nu poți să îți creezi o cameră cu această destinație. Ei bine, nu toate cămările trebuie să fie demne de Instagram. Poți să optezi pentru ceva mai mic, dar plin de bunătățile de care te vei bucura pe tot parcursul anului. Prin urmare, haide să vedem cum poți amenaja cămara care să răspundă tuturor nevoilor tale, eventual cu costuri minime.
Spațiul este crucial
O cămară trebuie să fie răcoroasă, aerisită și luminată, pentru e vita dezvoltarea bacteriilor. Ideal ar fi să îi creezi un spațiu destinat, la subsol sau în pod pentru a te asigura că îndeplinești toate aceste condiții și că nu îți ocupă spațiu vital. Însă, dacă stai la bloc, lucrurile sunt puțin diferite, deoarece ești constrâns de spațiu. Totuși, poți folosi balconul pe post de cămară sau o debara, pe care să o organizezi conform dorințelor tale. Cei cu apartamente mici, pot opta să facă rafturi speciale pentru conserve și alimente neperisabile în mobila de bucătărie. Există soluții pentru toată lumea, trebuie doar să fii flexibil pentru a-ți duce la îndeplinire visele.
Alegerea produselor, pas necesar
Dacă nu ai avut niciodată un spațiu dedicat produselor neperisabile, atunci cel mai probabil nu ai o listă de cumpărături pentru aceasta. Ei bine, aici te ajutăm noi, cu sfaturi despre ce ai nevoie ca să gătești o masă completă fără să mergi la cumpărături. In primul rând, ar trebui să investești în cereale și leguminoase precum: orez, quinoa, linte, fasole și paste. Acestea au o viață foarte lungă, în special dacă nu le ții la umezeală. Condimentele, precum sare, piper, oregano, busuioc pot fi ani în cămară, alături de ulei și oțet. Făina și mălaiul, închise în containere etanșe ca să nu facă fluturi, pot fi păstrate luni, la fel și cafeaua. Alte produse de care ai nevoie în procesul de gătire, precum bicarbonatul, amidonul, drojdia uscată sau esențele pot fi păstrate mai mult timp.
Dacă lista ți se pare lungă, trebuie să știi că nu trebuie să le cumperi pe toate odată. Poți să le cumperi pe rând, atunci când sunt reduceri de prețuri, și eventual în cantități mai mari. Spre exemplu, la Lidl poți să găsești fasole și linte vraf, ceea ce înseamnă că nu vei mai plăti pentru ambalaj. De altfel, poți oricând să arunci un ochi pe catalogul de oferte Lidl pentru a găsi produse neprisabile de calitate la prețuri mici. Desigur, poți face asta în orice oraș din țară. Important este să găsești produsele de care ai nevoie la un preț mai mic.
Nu cumpăra containere scumpe
Există un trend acum, foarte estetic, de organizare în funcție de culori a spațiilor. Desigur, mai sunt și altele, la fel de plăcute privirii. Însă, dacă nu faci conținut pe TikTok, nu ar trebui să investești foarte mulți bani în containere. Cea mai simplă și ieftină soluție este să reciclezi borcanele pe care deja ai prin casă. Borcanele de 800 de grame sunt excelente pentru a păstra făina, fasolea și orezul, dacă nu vrei să le lași în ambalajul inițial sau dacă le cumperi vrac. Borcanele mai mici le poți folosi pentru condimente.Avantajul sticlei este că păstrează mult mai bine alimentele, deoarece nu respiră.Și cu ocazia asta poți să reciclezi toate acele containere pe care ai zis că le folosești și stau prin casă fără niciun scop. Astfel, nu este obligatoriu să cheltui foarte mulți bani atunci când vine vorba de recipiente. Poți folosi ce ai prin casă ca să umpli cămara.
Nicio cămară nu este completă fără conserve
Nimic nu se compară cu o felie de pâine proaspătă cu unt și gem făcut acasă, după gustul tău. De asemenea, niciun post nu este complet fără delicioasa zacuscă. De fapt, toate conservele sunt excelente, în special atunci când ai nevoie de ele. Dar ca să nu cheltui foarte mulți bani pe conservele din comerț, ar trebui să înveți să le faci acasă. Iar avantajul este că nu se fac foarte greu. De cele mai multe ori trebuie doar să fierbi ce ai nevoie. Spre exemplu, dacă vrei să faci o rețetă de zacuscă îți trebuie doar ingredientele și oală în care aceasta să fiarbă, până ajunge la consistența necesară pentru a putea fi conservată. La fel se întâmplă și în cazul gemurilor și dulcețurilor.
Chiar dacă la început poate părea greu, și consumator de timp, pe termen lung te vei bucura că ai făcut investiția. Pe de o parte poți să controlezi ce pui în ele, înlocuind ingredientele care nu îți plac, deci pentru tine vor fi perfecte. Și de cealaltă parte, îți faci provizii pentru viitor, iar, în definitiv, acesta este copul unei cămări complete.