FOTO. Probleme cu canalizarea în Carpați II. S-au înfundat mai multe pompe. Apaserv: Canalizarea nu este coș de gunoi!
Mai multe pompe de canalizare din zona cartierului Carpați II din municipiul Satu Mare s-au înfundat, atenționează cei de la Apaserv, care trag și un semnal de alarmă cu privire la potențiale defecțiuni majore ale instalațiilor. Compania îi avertizează pe sătmăreni să nu mai trateze canalizarea ca pe un coș de gunoi.
Mai multe pompe de canalizare s-au înfundat în zona cartierului Carpați II precizează compania de apă și canal Apaserv. Sătmărenii sunt avertizați că utilizarea necorespunzătoare a rețelei poate duce la defecțiuni majore, iar locuitorii orașului sunt atenționați să nu folosească canalizările pe post de coșuri de gunoi.
„Reamintim că, utilizarea necorespunzătoare a rețelei de canalizare poate determina defecțiuni majore ale instalațiilor care asigură buna funcționare a sistemului, ce pot duce la blocarea acestuia și la refulări ale rețelei de canalizare. Canalizarea nu este coș de gunoi!”, se arată în mesajul transmis de cei de la Apaserv.
sursa: Apaserv/Facebook
Conform statisticilor, pe primele locuri între cauzele care determină înfundarea sistemului de canalizare sunt micile obiceiuri domestice.
Prin respectarea următoarelor reguli simple, consumatorii pot proteja sistemul de canalizare. Asftfel, niciodata să nu aruncaţi în canalizare resturi de alimente sau orice fel de deşeuri solide. Nici mortarul de ipsos sau de ciment rămas neutilizat în timpul lucrărilor de construcţie, reparaţie sau renovarea locuinţei nu are ce căuta în vasul de WC. Lăsaţi-l să se solidifice şi aruncaţi-l la gunoi;
La fel nu se recomandă de aruncat în canalizare cârpe, vată medicinală şi produse de igienă intimă. Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând formarea dopurilor.;
În urma pregătirii mâncării, vasele murdare de grăsimi trebuie să fie spălate cu apa calda menajeră, în caz contrar, grăsimile, ajungând în conductele de canalizare, formează depuneri de grăsimi, iar secţiunea liberă a tubului se micşorează şi se înfunda mai uşor;
Medicamentele nu le aruncaţi în toaletă sau în chiuvetă, pentru că substanţele chimice vor ajunge în apă și vopseaua pe bază de latex o puteţi arunca la gunoi, dacă o lăsaţi să se usuce complet.
În cazul reţelelor exterioare principiile de bază sunt aceleaşi.
În urma desfundării coductelor exterioare, depunerile cele mai frecvente sunt: grăsimile solidificate, detergenţii, bucăţile de lemn, cârpele, pungile şi flacoanele din material plastic, cărămizi, pietre, nisip, nămol şi resturi alimentare.
Desigur, canalizarea s-a infundat. Numai oamenii sunt vinovati dar, ei? La intrare in M17 pe strada Uzinei care duce catre cartieru vesel Ostrovului. Pe strada Uzinei in dreptul barului si magazinului de haine este un canal care de ani (cel putin 15ani )de zile este infundat, la fiecare ploaie oricat de marunta strada este inundata, piscina, lac, iaz etc. Acum au asfaltat strada, au spart pe langa canal, am sperat ca va fi desfundat dar nu e asa, e mai rau acum. La o ploaie mai sanatoasa nu se poate traversa strada.
View Comment