Forța Dreptei acuză o „mascaradă” în cazul legii pensiilor speciale. PNL-PSD și magistrații nu vor o lege egală pentru toți
Forța Dreptei acuză „mascarada” cu legea pensiilor speciale, cea pe care CCR a trimis-o înapoi în Parlament, luând o decizie despre care, partidul spune, că îi avantajează financiar în mod direct fix pe magistrații Curții Supreme.
Forța Dreptei îi acuză pe judecătorii CCR că iau decizii care îi avantajează din punct de vedere financiar, asta după ce magistrații Curții Supreme au declarat neconstituțională legea referitoare la pensiile speciale.
„Decizia Curții Constituționale referitoare la pensiile speciale este pe cât de previzibilă pe atât de necinstită și lipsită de orice autoritate instituțională. Primul lucru la care erau obligați judecătorii CCR, îndeplinind o funcție de autoritate publică, era fie să se recuze, fie să-și prezinte fiecare în parte argumentele pentru care, aflându-se într-un flagrant conflict de interese, au hotărât să ia o decizie favorabilă pecuniar propriei lor condiții”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Forța Dreptei.
Iar pentru menținerea sistemului de privilegii, Forța Dreptei arată cu degetul și spre cele două partide aflate la guvernare, despre care spune că în mod deliberat au făcut legea prost, doar pentru ca ea să fie întoarsă în Parlament.
„Legea referitoare la pensiile speciale, declarată neconstituțională, nu prevedea trecerea pe deplin la regimul contributivității. În ciuda acestui fapt, totuși, a fost admisă sesizarea CCR și întoarsă în Parlamentul României, întrucât coaliția PSD-PNL a introdus în mod deliberat elemente de neconstituționalitate menite să servească drept pretext în decizia Curții Constituționale”, mai precizează sursa citată.
Forța Dreptei spune că cetățenii asistă, de fapt, la o mascaradă, prin care se dorește menținerea sistemului de privilegii și pensii speciale.
„Avem convingerea că întreaga chestiune referitoare la pensiile speciale a fost, în realitate, o mascaradă a coaliției guvernamentale în conivență cu CCR, astfel încât să servească drept argument pentru menținerea pensiilor speciale ca privilegii ale unor categorii de angajați bugetari. De fapt, Curtea Constituțională a îndeplinit astăzi rolul de „gardian al pensiilor speciale” și nicidecum pe cel de gardian al legii fundamentale, așa cum Constituția României îi trasează atribuțiile fundamentale”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Forța Dreptei.
Partidul crede că chiar s-ar putea ajunge la o revizuire a Constituției, doar pentru ca să se poată scăpa de regimul de pensii speciale. În plus, arată cu degetul spre magistrați, pe care îi acuză de faptul că vor, de fapt, să fie deasupra regulilor care se aplică tuturor cetățenilor.
„Sperăm să nu se ajungă în situația în care să fie necesară revizuirea Constituției în privința cadrului de funcționare al CCR și a interzicerii pensiilor speciale pentru a putea elimina în cele din urmă aceste beneficii lipsite de temei.
Totodată, este strigător la cer faptul că magistrații, adică cei care au rolul de a împărți dreptatea și de a aplica principiul egalității în fața legii, sunt tocmai cei care pledează pentru ca în situația lor să nu li se aplice același principiu și să se afle deasupra regulilor legale generale”, mai spun cei de la Forța Dreptei.
Partidul condus de Ludovic Orban precizează că va susține trecerea tuturor pensiilor la principiul contributivității, fără excepții.
„Parlamentarii din Forța Dreptei vor susține trecerea tuturor pensiilor pe principiul contributivității, fără excepție, depunând noi amendamente necesare cu prilejul revenirii în Parlament a proiectului referitor la pensiile speciale”, concluzioneaz sursa citată.