FOTO. Imagini dezolante cu ștrandul din Satu Mare. Invadat de buruieni, bazine pline cu mizerii
Ștrandul din municipiul Satu Mare va rămâne închis și în această vară. Imaginile cu stabilimentul invadat de buruieni și cu bazinele pline cu mizerii contrastează puternic cu ceea ce era odată acest obiectiv, în urmă cu doar câțiva ani: un loc de atracție pentru mii de sătmăreni, cu prețuri mai mult decât rezonabile și condiții excelente. În prezent, totul este o ruină. Și mai trist este faptul că nu sunt semne că situația s-ar putea îmbunătăți.
Povestea ștrandului din Satu Mare s-a transformat într-o adevărată saga cu multiple procese în care Primăria încearcă să ia înapoi terenul concesionat firmei Beny Alex. O poveste care a început încă din 2008 și care continuă până astăzi, cu puține șanse de rezolvare rapidă.
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gabor, spune că ștrandul nu va putea fi deschis în acest an, având în vedere că el nu mai este operațional din 2020. Motivele sunt de ordin tehnic, a precizat edilul.
„Facem tot posibilul ca să redăm ștrandul sătmărenilor, dar până nu avem o hotărâre judecătorească în aceast sens, nu avem cum să dispunem sau să intrăm în ștrand”, a precizat primarul Kereskényi în interviul său.
În ceea ce privește procesele aflate în instanță, firma Beny Alex a solicitat Primăriei Satu Mare despăgubiri în valoare de 5,8 milioane de euro, pentru încetarea concesiunii înainte de termen și pentru investițiile realizate. Până la rezolvarea proceselor civile, Primăria a mai făcut o acțiune în instanță pentru a putea intra în posesia zonei de agrement.
Interesul este major, sa functioneze bravul Aquastar. Jalnicul strand vechi va functiona, la anul si La multi ani! Multumim clasei politice locale pentru efortul depus. Aiurea!!!!
View CommentDar nu e vorba numai de clasa politica locala ci defapt si de un Tantas din Negresti care are pretentii cam mari si atunci apar neintelegerile. Un proces in instanta poate dura ani si ani….
View CommentAșa-zisele „investiții” în valoare de 6 milioane de euro ale oșanului, iar la Oradea, un aquaparc dublu, construit peste vechiul ștrand, la distanță de 10 ani, cu fonduri europene, n-a costat mai mult de 5 milioane de euro!
View Comment