3 modalități inedite de utilizare a profilelor de rigips
Profilele de rigips fac parte din categoria materialelor de construcții moderne și permit utilizarea plăcilor de rigips sau gips carton pentru o diversitate de proiecte de amenajare, nu doar îndreptarea pereților sau a tavanelor. Acești suporți metalici cu o formă specifică de U sunt durabili, cel mai adesea fiind fabricați din oțel sau tablă zincată. Prin urmare, pot fi utilizați cu succes inclusiv pentru crearea unor pereți despărțitori. În plus, atunci când sunt combinați cu plăci din gips carton care dispun de anumite proprietăți, precum rezistență la umezeală sau izolare fonică, pot contribui suplimentar la durabilitatea amenajării tale.
În continuare, poți descoperi trei modalități inedite de utilizare a profilelor de rigips. Astfel, vei fi pregătit să demarezi noul tău proiect de renovare sau amenajare cu entuziasm.
1. Creează decorațiuni la nivelul tavanului sau al pereților
Dacă nu îți plac pereții simpli și lipsiți de personalitate, nu ezita să obții elemente decorative unice cu ajutorul profilelor de rigips și al plăcilor de gips carton. Primul pas trebuie să implice alegerea modelului pe care dorești să îl creezi. Astfel, vei putea efectua măsurătorile necesare pentru a achiziționa materialele și a le tăia ulterior la dimensiunile și în formele potrivite.
Spre exemplu, pentru camera unui copil, poți construi pe un perete o corabie sau un fluture. Pentru sufragerie, poți utiliza anumite forme geometrice pentru a încadra corpul de iluminat central și a crea anumite umbre. Tot ce îți rămâne de făcut este să găsești profile rigips la preturi bune.
2. Construiește spații pentru depozitare inedite
Vrei ca dormitorul sau sufrageria ta să impresioneze cu un aspect modern și neașteptat? Renunță la obiectele de mobilier clasice în favoarea unor spații pentru depozitare care par desprinse din perete. Poți crea un sistem complex de rafturi pe orice perete cu ajutorul profilelor de rigips.
Începe prin a desena forma spațiului pentru depozitare și modul în care este compartimentat pe o foaie de hârtie. Apoi va trebui să realizezi măsurătorile necesare și să ai în vedere greutatea pe care fiecare raft o va susține. În cazul în care vrei să depozitezi mai multe cărți preferate sau un acvariu, este necesar să alegi profile de rigips cât mai durabile și să le ancorezi corespunzător.
Poți construi chiar și un întreg dulap, singurul dezavantaj fiind imposibilitatea de a-i schimba ulterior poziția în cameră după bunul plac. Avantajul principal este că vei putea modela construcția astfel încât să fie compatibilă cu orice formă a pereților, inclusiv o înălțime variabilă a tavanului. Totodată, vei putea controla toate aspectele legate de compartimentare.
3. Construiește o mască pentru cada de baie
Cu siguranță nu îți dorești ca elementele de susținere, scurgerile și toate celelalte elemente implicate de montarea unei căzi de baie să fie vizibile. Poți evita cu ușurință acest lucru chiar și atunci când forma căzii nu este una clasică prin crearea unei măști personalizate cu ajutorul profilelor de rigips și a unui gips carton rezistent la umezeală.
Pentru a obține o estetică potrivită pentru stilul băii tale, poți combina construcția realizată cu plăci ceramice sau o vopsea adecvată pentru spații cu umiditate ridicată. Va fi necesară și utilizarea unui etanșant pentru a preveni infiltrarea apei în zonele în care masca realizată se îmbină cu cada.
Profilele de rigips pot conferi mai multă versatilitate proiectelor tale de amenajare. Poți crea cu ajutorul lor nu doar elemente decorative inedite, ci și spații pentru depozitare funcționale. Totodată, le poți utiliza pentru a masca anumite zone inestetice. Nu uita să le combini de fiecare dată cu tipul potrivit de gips carton!