FOTO. Judecătorii dau de pământ cu Poliția Locală Satu Mare. Amendă de toată jena!
Încă un polițist local a ținut să demonstreze că în raport cu cetățeanul plătitor de impozite poate să afișeze o atitudine nu tocmai demnă de uniforma pe care o poartă. Este cazul unui agent al Poliției Locale, care ar fi avut un dialog nu tocmai ”tehnic” cu o sătmăreancă, pe care a surprins-o trecând strada prin loc nepermis.
Totul s-a întâmplat în data de 16.10.2016, în jurul orei 09.00, pe strada Păuleștiului. Polițistul local superior (aceasta este funcția sa) Cornel Taloș a suprins-o pe o sătmăreancă trecând pe strada Păuleștiului prin loc nepermis. Adică, pe la colț de stradă (cum se învăța încă de pe băncile școlii), căci trecerea de pietoni se afla la câteva sute de metri.
Polițistul local superior a oprit-o pe contravenientă și a taxat-o corespunzător. I-a dat o amendă de 250 de lei. ”Contravenienta” i-a spus agentului că tocmai Codul Rutier prevede că se poate trece „pe la colț de stradă dacă nu este o trecere de pietoni”, iar polițistul i-ar fi spus: „Pe la colț de stradă se trecea pe vremea lui Ceaușescu, când nu erau atâtea treceri de pietoni”.
Meniul a fost complet când polițistul local superior a întocmit procesul verbal de contravenție.
”A traversat un drum public de pe strada Păuleștiului prin loc…”, a scris Cornel Talos.
Doar că judecătorii Tribunalului Satu Mare au desființat în mod categoric măsura luată de polițistul local.
”Față de dispozițiile legale evocate, se constată că agentul care a întocmit actul nu a realizat o descriere concretă a faptei, arătând în cuprinsul procesului-verbal de contravenție că petenta <<a traversat un drum public de pe strada Păulești prin loc>>. Având în vedere că au fost încălcate dispozițiile art. 17, privitoarea la mențiunile obligatorii legate de <<fapta săvârșită>>, instanța consideră că procesul verbal este lovit de nulitate absolută”, este decizia judecătorilor Tribunalului Satu Marei, cu subiect și predicat.
Potrivit judecătorilor, polițistul local dă dovadă de o fractură de logică evidentă. Cum poți să traversezi un drum public de pe o stradă?! Nu e unul și același lucru?! Apoi, nu și-a încheiat propoziția, oprindu-se după ”Loc”. Ar fi dorit să scrie ”nepermis”, iar atunci procesul verbal era cât se poate de valabil.
În concluzie, polițistul local superior nu a indicat ce faptă a comis contravenientul în ditamai PROCESUL VERBAL!
se zice din batrani ca:
atunci cand face rama ochi e mai rea ca si sarpele
in cazul de fata se explica foerte bine. degeaba iti zici „politie” cand nici macar „militie” nu ajung ca si masurator de inteligenta. apropo de bancul cu indicatorul inteligentei … tzianul …
propun conducerii primariei … pentru o corecta reflectare a inteligentei adunaturii de fosti militieni iesiti la pensie din cadrul conducerii „politiei locale”, sa se schimbe denumirea de politie locala in … exact … militie locala.
View Comment