FOTO. Ungaria a mai cumpărat o clădire în Carei, la preț de garsonieră. Dar Hotelul Dacia e tot pe ”schele”
Manevi ZRT, firma de stat maghiară care a cumpărat Hotelul Dacia din Satu Mare și fostul sediul al Primăriei Carei, a mai cumpărat o clădire în municipiul Carei, în urma unei licitații publice. Este vorba despre clădirea centralei termice a fostei primării. Interesant este faptul că deși nu s-a apucat încă să reabiliteze nicio clădire dintre cele achiziționate, continuă să cumpere alte imobile. Și mai interesant este prețul achiziționării: 23.600 de euro, conform informațiilor PresaSM.
Cererea Manevi a fost depusă în data de 11.08.2020, fiind ulterior modificată în data de 09.02.2022. În data de 15.03.2022 aveam deja un raport de evaluare al clădirii. Prețul stabilit pentru imobilul aflat în plin centrul municipiului Carei: 23.353 euro. Totul la un preț de garsonieră într-un cartier mărginaș al municipiului Carei sau al municipiului Satu Mare.
Ulterior, Primăria Carei a organizat o licitație publică pentru vânzarea imobilului, fiind înscrise trei firme, printre care și Manevi ZRT. Curios este faptul că – potrivit legislației în vigoare – pentru ca licitația să fie conformă era nevoie de minim trei ofertanți. Ceea ce s-a și întâmplat, dar la limită.
În final, astăzi s-a stabilit câștigătorul, respectiv Manevi ZRT. Care a oferit un preț de 23.600 de euro, oferta fiind declarată câștigătoare. Interesant este faptul că firmele concurente nu au licitat mai mult cu câteva sute de euro peste prețul inițial.
În tot acest timp, lucrările de reabilitare ale Hotelului Dacia sunt tot la fază de proiect de circa cinci ani, de când statul maghiar a cumpărat Dacia S.A. și, automat, clădirea simbol din centrul municipiului Satu Mare.
PresaSM a solicitat un punct de vedere de la reprezentanții firmei maghiare, dar acesta nu a fost furnizat. Putem presupune că firma nu mai deține fondurile necesare în vederea reabilitării.
Pe de altă parte, fostul proprietar al Hotelului Dacia – sătmăreanul Vasile Țânțaș – a fost condamnat la un an de închisoare – în anul 2016 – pentru distrugere. În schimb, aceleași instituții ale statului român se pare că sunt mult mai permisive cu noul proprietar, care deși a cumpărat imobilul în anul 2017, nu a început lucrările de reabilitare. S-a pus doar o prelată pe fațada clădirii, respectiv s-a scos molozul din interior.
FOTO: buletindecarei.ro
„Nu ne vindem țara”. Cunoașteți sloganul? Este adevărat ,nu o vindem ,o dam pe bani mărunți. Nu sunt de vină ungurii ( guvernul Ungariei) ci bandiții care conduc (la toate nivelurile )România.
View Comment