FOTO. Savoarea Italiei, în Țara Oașului. Trei Regine, raiul culinar din județul Satu Mare
Începând de astăzi, în Gherța Mică, județul Satu Mare, s-a deschis un restaurant spectaculos. Este vorba despre Trei Regine, un complex HoReCa construit în cadrul natural mirific din Oaș. Produsele de bază sunt aduse din Italia, Spania și Danemarca, iar preparatele sunt desăvârșite de către chef Gabriel Bud, un profesionist al bucătăriei italiene.
Persoana din spatele acestui proiect impresionant este Ioan Herman, un sătmărean care a trăit o perioadă lungă în Italia, acolo unde s-a îndrăgostit de bucătăria italiană. Așa că a decis să investească într-un restaurant în superbul cadru natural de la Gherța Mică.
Dar cum gustul autentic al mâncării italiene nu poate fi redat decât cu produse desăvârșite de maeștrii măcelari din Peninsulă, acestea sunt aduse în bucătăria Trei Regine direct din Italia. Fie că vorbim despre carne maturată, pește, fructe de mare sau paste. Este important de precizat că aici puteți savura – spre exemplu – pizza napoletană autentică, așa cum nu o mai găsiți decât în Napoli.
”Meniul nostru este tipic italian, după spectaculoasa bucătărie din Peninsulă. Ca să vă dau două exemple, vom avea paste amatriciana și carbonara, preparate după rețetele originale. Dar vom avea și mâncăruri tradiționale românești, ca să mulțumim toți clienții. Preparatele noastre forte vor avea la bază carnea maturată, adusă din Italia, Spania sau Danemarca, dar și fructele de mare. Iar peștele îl aducem din Italia, va fi mereu proaspăt”, spune Ioan Herman.
Pe lângă meniul de bază, la fiecare două săptămâni se adaugă noi rețete din bucătăria internațională. Și asta pentru a-i surprinde mereu pe clienți.
”Din două în două săptămâni, pe lângă preparatele de bază, vom adăuga rețete noi. Fiindcă avem bucătari tineri și ambițioși. Chef-ul nostru, spre exemplu, ne va încânta mereu cu ceva nou, asta vrem să aducem în plus față de alte restaurante. Ceva ce în nord-vestul României nu se mai găsește”, ne garantează Ioan Herman.
Chef Gabriel Bud este recunoscut pentru meticulozitatea și pasiunea cu care tratează fiecare farfurie, desăvârșind fine dining-ul. Și-a propus să vină mereu cu preparate noi, care să îi încânte pe clienți.
”Materia primă este mereu proaspătă și adusă din Occident. Atât peștele, carne de oaie, vită sau cea de porc ajung la noi în câteva ore. Preparatele sunt în stil modern, fine dinind, încercăm să facem ceva spectaculos și să îi mulțumim pe clienți. Să aibă parte de o experiență culinară pe măsura așteptărilor, la cele mai înalte standarde”, a spus chef Gabriel.
Mai mult, Trei Regine este un complex HoReCa. Copiii se vor putea bucura de locuri de joacă generoase, atât în exterior cât și în interior, astfel încât părinții să poată să stea liniștiți. Tot în cadrul complexului mai există un lac cu o priveliște minuntă, unde pasionații de pescuit vor putea să se relaxeze. Iar în curând se va deschide și pensiunea, cu camere ospitaliere.
Așadar, merită să vă alocați câteva ore pentru a vă putea bucura de preparate culinare savuroase, într-un peisaj de vis, departe de aglomerația urbană.
ADRESA: Gherța Mică, Strada Valea Uliței, nr. 3
Telefon: 0261.838.413
Facebook: Restaurant Trei Regine
ORAR: Luni – Duminică, între orele 06.30 – 23.30
nu a mai fost loc pentru a menționa și niște prețuri la bucatele amintite .
View Comment