Județul Satu Mare, campion național la sinucideri. Bărbații recurg la metode diferite
Peste 80 la sută dintre sinuciderile din România sunt comise de către bărbați, metoda cea mai des folosită pentru suprimarea vieții fiind spânzurarea. Satu Mare se află, după București, în topul județelor care înregistrează cele mai multe sinucideri, conform informațiilor PresaSM.
Potrivit datelor PresaSM, cele mai multe sinucideri, în afară de București, au avut loc în județele Satu Mare și Harghita, la polul opus aflându-se românii care trăiesc în Vaslui.
În 2019, anul de dinaintea pandemiei, în România au fost raportate 2.401 sinucideri, remarcându-se o scădere drastică în comparație cu anul 2000, când la noi în țară a fost înregistrat un record al numărului de acte suicidare, peste 3.900.
Din totalul persoanelor care și-au pus capăt vieții în 2019, 84 la sută au fost bărbați. De asemenea, cele mai multe sinucideri au avut loc în București, unde au fost raportate în 2019 nu mai puțin de 148 de sinucideri, dintre care 53 prin spânzurare.
În țară, județul Satu Mare se află în topul numărului de sinucideri, în 2019 fiind raportate 89 de astfel de cazuri, urmat de Harghita cu 79 de cazuri și Galați cu 77 de astfel cazuri.
La polul opus, județele unde au fost înregistrate cel mai mic număr cazuri de suprimare a vieții au fost Vaslui cu 15 cazuri de suicid, Caraș-Severin, cu 16 sinucideri și Călărași, cu 22 de sinucideri.
În ceea ce privește datele statistice, cela mai multe sinucideri din județul Satu Mare, 48, au avut loc prin spânzurare, în timp ce alte 17 s-au produs ca urmare a unor intoxicații. În alte 17 cazuri a fost vorba de înec, au concluzionat medicii legiști.