Ofițer prins în flagrant cu droguri, în Satu Mare. A dat vina pe nevastă și a scăpat
Un ofițer (inspector principal), în vârstă de 40 de ani, din cadrul Poliției de Frontieră Satu Mare și fost șef de tură în Vama Petea, a fost prins în flagrant cu ocazia unei descinderi DIICOT realizată la un cultivator de cannabis din municipiul Satu Mare. Mai exact, într-un apartament situat la parterul unui bloc din Cartierul Micro 16, Aleea Universului, conform informațiilor PresaSM.
Flagrantul a avut loc în 18 mai 2020. În momentul în care au intrat jandarmii și polițiștii de la Crimă Organizată, ofițerul de poliție de frontieră a vrut să sară pe geam pentru a scăpa. Doar că a fost oprit reținut de oamenii legii. Acesta apucase să fumeze o parte dintr-o țigară cu cannabis până la descinderea DIICOT.
Anchetat de către polițiștii de la Crimă Organizată, polițistul de frontieră a precizat că totul ar fi o rătăcire cauzată de relaţia conjugală problematică. Acesta a deținut și a consumat cannabis în perioada februarie 2020 – mai 2020. De altfel, conform informațiilor PresaSM, ofițerul a și divorțat de soție în cursul anului 2021.
Procurorul DIICOT l-a crezut pe cuvânt și a dispus între timp renunțarea la urmărire penală în dosarul nr. 101/D/P/2020. De altfel, Codul de procedură penală prevede că în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când constată că nu există interes public în urmărirea faptei.
”Această primă condiţie este îndeplinită întrucât infracţiunea este pedepsită cu pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă (…) În prezenta cauză, făcându-se o analiză a conţinutului faptei, a modului şi a mijloacelor de săvârşire, a scopului urmărit şi a împrejurărilor concrete de săvârşire se constată că fapta în sine nu prezintă particularităţi care să atribuie faptei un caracter grav. În cauză, dată fiind recunoaşterea faptelor, regretul manifestat, colaborarea cu organele de urmărire penală în scopul aflării adevărului, se reţine că în privinţa acestora o soluţie de renunţare la urmărire penală este suficientă pentru îndreptarea conduitei. Suspecţii nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale, sunt absolvenţi de studii superioare, desfăşurând activităţi lucrative stabile, iar consumul de droguri de risc nu a avut efecte asupra stării lor de sănătate”, au fost de părere procurorii DIICOT.
FOTO: Arhivă