FOTO. Patriotismul local?! Sătmărenii dau 20 lei pe căpșunii străni decât 5 pe cei din Satu Mare
Sătmărenii au ajuns să prefere să dea circa 20 de lei pe kilogramul de căpșuni vânduți în supermarket-uri decât să cumpere de la producătorii din județ. Și asta în condițiile în care căpșunii autohtoni sunt mai delicioși și mai naturali, nefiind stropiți cu tot felul de substanțe pentru a rezista cât mai mult.
Redăm mai jos mesajul tranșant al sătmăreanului Daniel Hotca:
”20 de lei kilogramul de căpșuni de Grecia în supermarket-uri. Între timp, producătorii români au ajuns să vândă cu 5 lei kg engros, în condițiile în care căpșunii din câmp, care nu au fost acoperiți cu nimic, abia acum încep sa se coacă.
Românii preferă să dea 20 de lei în supermarket pentru căpșuni aduși din străinătate, în timp ce în piețe căpșunii producătorilor din România stau pe tarabe cu preț de 8 lei, 10 lei. Cât de corect o fi? În medie 7 luni ne petrecem noi, producătorii, în câmp. Perioada aceasta ieșim din case la 5 dimineața și ne întoarcem înapoi seara târziu. Nu știm niciodată ce ne aduce ziua de mâine. Ploaie? Grindină? Soare? La munca noastră cine se gândește? Statul nu, subvențiile sunt un vis îndepărtat. Românii nu, preferă marfa de străinătate deși nu știu sigur pe ce anume dau banii.
7 luni și mai mult de 12 ore pe zi în câteva săptămâni din an, ne costă pe noi 5 lei kilogramul, uneori și mai puțin. E încurajator să fi producător în Romania? Noroc că ne iubim pământul, asta ne mai ține aici”.
Fraierii cumpăra de la supermarket!
View CommentUnde sunt căpșunii aia cu 5 -10 lei ? Că vreau și eu… Eu am găsit cei mai ieftini cu 15 lei … Chiar și pe marginea drumului….
View CommentCine a spus că căpșunii autohtoni sunt cu 5 RON? Unde, dacă cumperi câteva tone. Cine v-a spus că căpșunii autohtoni nu sunt stropiți? Vă spun eu că dacă nu sunt stropiți, se urâțesc in căteva ore după culegere și nu le mai cumpără nimeni. Dacă nu sunt stropiți, nu se coc repede și nu se poate vinde mai devreme când prețul este incă mare. Lăsați vrăjeala. Așa a fost pe vremuri dar acele vremuri au trecut. Dar susțin că producătorii noștri trebuie ajutați prin cumpărarea produselor lor.
View CommentRumâni vor si ei 20 / caserola, caserola ce are cam 870 g…ca nu sunt atât de stropitii asta este parere nefondată, in zonă se folosesc cele mai multe chimicale.
View CommentMister Foriș, acum 2 zile am cumpărat din piața Somes cu 10 lei, mari și frumoase, dar erau și cu 7 lei, puțin mai mici. Cum zice Mugurel,fraierii dau 20.
View Commentcu 12 lei la mediesu aurit
View Comment