Poliția Locală a preluat ridicarea mașinilor. Și face ravagii în Satu Mare
Poliția Locală Satu Mare a preluat de la Administrația Domeniului Public coordonarea Serviciului de Ridicări Auto. Totul s-a întâmplat în octombrie 2021, iar de atunci activitatea a înregistrat o creștere calitativă și cantitativă.
PresaSM a solicitat un raport de activitate al Poliției Locale de la preluarea acestui serviciu. Astfel, din luna octombrie 2021 și până în prezent au fost ridicate 984 de mașini, din care noua autoturisme nu au fost revendicate până în prezent. Acestea urmează să fie valorificate de Primăria Satu Mare. De asemenea, s-au dat 3.702 amenzi pentru opriri sau staționări ilegale, valoarea sancțiunilor fiind de 495.600 de lei!
Pentru o bună informare precizăm că în cazul depistării unui autovehicul parcat neregulamentar se parcurg următorii pași:
– un polițist local pune pe autoturism o înștiințare prin care i se aduce la cunoștință conducătorului auto că a oprit neregulamentar
– dacă după 5 minute autovehiculul rămâne în același loc, atunci se trece la ridicarea propriu-zisă
– dacă conducătorul auto se prezintă la mașină până în momentul în care autovehiculul se așează pe platformă, atunci sancțiunea este de 300 de lei.
– în caz contrar, pe lângă sancțiunea de 300 de lei, se va plăti și un tarif de transport în valoare de 200 lei
– pentru fiecare zi de depozitare, se aplică un tarif de 50 lei, calculat după 24 de ore de la ridicare
– conducătorul auto este sancționat cu 3 puncte de penalizare
Vechiculul ridicat se restituie de la sediul Transurban Satu Mare, str. Strada Gara Ferăstrău 9 după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii (ridicare/transport și depozitare) către ADP Satu Mare (telefon 0261/706802 sau 0733046635).
Măsura ridicării autovehiculelor se aplica în cazuri precum:
• oprirea voluntară a vehiculelor
• în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”;
• în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
• pe trecerile pentru pietoni;
• în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu,
• precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;
• în staţiile mijloacelor de transport public de persoane;
• în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;
• pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
• pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor;
• pe pistele pentru biciclete;
În vederea restituirii autovehiculelor ridicate, proprietarii/deținatorii legali/utilizatorii acestora se vor prezenta la spațiul special amenajat, îngrădit și supravegheat video, pe Strada Gara Ferăstrău nr.9, unde vor prezenta cartea de Identitate, permisul de conducere și cartea de identitate sau certificatul de înmatriculare a autovehiculului.
După restituirea autovehiculului conducătorii auto se vor prezenta la agentul constatator din cadrul Poliției Locale Satu Mare în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției, în caz contrar acesta va fi întocmit în lipsă.
Nu înțeleg de ce nu se ridică mașinile parcate ilegal pe spațiile speciale destinate persoanelor cu dizabilități!?
View CommentBucurați-vă , garcea local va parchează mașinile. Cred că voi,ăștia ce nu știți să parcați unde nu este loc.,sunteți de vina că garcea nu are timp să prindă hoții și excroci. A !! Au timp dar problema e de la cotizație.
View Comment